20170923 Sparta Nijkerk JO11-3 – Rood-Wit JO11-1

De eerste wedstrijd van de najaarscompetitie 2de Klasse is de uitwedstrijd tegen Sparta Nijkerk JO11-3. Twee weken geleden ook tegenstander maar toen in de bekercompetitie, welke met 3-1 werd gewonnen door R-W. Maar eerst even voorstellen, het team bestaat uit de volgende spelers: De gebroeders van Hierden, Melvin (keeper) en Jeffrey (mid/aanval), Lucas Kamphuis (verdediging), Maiko Nijhof (verdediging), Joris van de Bunt (verd/mid), Jochem van de End (mid), Renzo Zwart (mid/aanval), Mika Reijersen (mid) en Sem Hoegen (aanval). Een leuk team met veel talent. De begeleiding is in handen van Aalt-Jan van Hierden, Gerwin Reijersen en Johan van de Bunt, inderdaad allen vader van …….
Zoals gezegd opnieuw tegen Sparta. In de bekerwedstrijd was de keeper van Sparta een nogal groot obstakel en dan niet zozeer in grote maar meer in kwaliteit. Wat kan dat kereltje keepen. Dat bleek vandaag niet anders (vraag maar aan Sem).
Jochem ontbrak vandaag, dus moest er af en toe wat geschoven worden, maar gezien de kwaliteit die er in dit team zit moest dat geen probleem zijn. Maar toch bleek dat je als team een ijzervretertje zoals Jochem is en met zijn voetbalkwaliteit er graag bij wil hebben.
R-W trapte af en al gauw was het Jeffrey die op links goed doorging en de bal voor het doel van Sparta gooide. Deze kwam voor de voeten van Mika, maar die niet verder kwam dan een schotje die gemakkelijk door de Sparta keeper kon worden opgeraapt. Daarna was het Jeffrey die naast schoot en even later deed Sem hetzelfde. Sparta had niet veel in te brengen en met name Joris speelde een ijzersterke eerste helft ondersteund door Lucas en Maiko en natuurlijk Melvin op het doel. Een onderschepping van Lucas kwam via Mika bij Sem, die voor de tweede keer alleen op het vijandelijke doel kon doorstomen waar hij de eerst keer naast schoot was het nu de keeper die hem goed naar de zijkant dreef en vervolgens de bal met een reflex uit de hoek tikte. Een goede onderschepping van Maiko bracht de bal bij Jeffrey, Jeffrey passeerde zijn tegenstander en bereikte met een mooie voorzet Renzo die ongehinderd vrij voor de goal opdook, helaas sprong de bal van de voet van Renzo waarna de bal weer makkelijk gepakt werd door de keeper van Sparta
En dan het volgende: “de cliché van de week”: Als jij niet scoort, doet de tegenstander het !! geen woord aan gelogen! Dus, ja hoor, met een mooie dieptepass aan de -voor Sparta- rechterkant kon een Spartaspeler lekker doorlopen richting achterlijn de bal vrij voorgeven en door een misverstand tussen Joris en Melvin, die allebei stonden te kijken zo van, pakt jij die bal? – geen van beide dus -kon een goed meegelopen Spartaspeler de bal heerlijk in het lege doel schieten. 1-0 voor Sparta
R-W was hierna even de spreekwoordelijke weg kwijt, iedereen liep uit positie en deed maar wat. Gelukkig profiteerde Sparta hier niet van, want zo dom zijn de Rood-Wit jongens niet, want zoals gezegd kwaliteit genoeg. Sem werd door een mooie aanval alleen voor de keeper gezet. Maar het lukte hem wederom niet om deze te passeren, weer een uitstekende redding van de Sparta goalie. Sem was wel verantwoordelijk voor de assist op de 1-1. Een snelle ingooi van Maiko bereikte Joris, die vervolgens Sem aanspeelde ,Sem snelde langs zijn tegenstander en gaf de bal hard voor. De bal belande voor een Sparta verdediger ongelukkig op zijn knie, en vloog bij de eerste paal in de kruising. Eindelijk een beetje geluk voor Sem en Rood-Wit, waar dat in de bekerwedstrijden en dan met name tegen SDVB-totaal niet mee zat. Dit was tevens de laatste actie van de eerste helft. Die onder leiding stond van een uitstekende scheidsrechter.
Tweede helft.
Melvin’s eerst actie van de tweede helft was het ver uit zijn doel komen. Hiermee voorkwam hij dat een speler van Sparta aan de bal kwam en alleen op zijn doel af kon gaan. In de vierde minuut na rust een hoekschop voor R-W. Joris nam deze snel en kort op de zich goed aanbiedende Sem. Terwijl de Sparta verdediging zich nog aan het opstellen was en voordat de keeper kon reageren had Sem de bal al in de korte hoek binnen geknald. 1-2 voor Rood-Wit en Sem had nu eindelijk de keeper eens te pakken. Knappe goal. Twee minuten later pareerde (mooi woord) de Sparta keeper een schot van Renzo, weer iets later kwam Joris net iets te kort om een strakke voorzet van Jeffrey binnen te knallen. Verdedigend stond het goed en hadden Lucas, Maiko of Joris de zaak goed onder controle al was er nog wel een keer hachelijk moment voor het doel van Melvin maar deze kon de bal naar een soort flipperkast opvangen en met een lange uittrap Mika bereiken, deze speelde snel door op Sem, deze keer was de Sparta keeper weer de winnaar en stopte knap de lage schuiver van Sem.
Maiko stapte goed in en onderschepte een lange bal van Sparta speelde meteen door op Joris, Joris bereikte weer Jeffrey na een mooie actie op links volgde een harde strakke voorzet die door Mika rakelings naast werd geschoten. Zonde, deze mooie aanval had meer verdiend. Zo waren er meer.
Een keihard schot van Jeffrey werd door uitblinker Sparta keeper knap weg gestompt al kwam deze wel recht op hem af. Met nog twee minuten te gaan was de keeper van Sparta nog een keer een sta in de weg voor Sem en een keer voor Jeffrey en in de laatste minuut schoot Mika via een verdediger naast. Wel een verdiende overwinning voor Rood-wit al ging het heel moeizaam.