20171014 JO11-1 Zwart-Wit

Zwart-Wit ’63 O-11-2 — Rood-Wit’58 O-11-1, 14 okt 2017

De uitwedstrijd tegen Zwart- Wit O11-2 stond vandaag op het programma. Een wedstrijd tussen de twee enige ploegen die nog geen puntverlies hadden geleden deze competitie. En een wedstrijd zou het worden. Helaas moest Rood-wit het vandaag doen zonder Sem die vrijdag een zware hersenschudding had opgelopen of beter opgevallen. Sem, beterschap en we hopen dat je snel weer opknapt en weer mee kan/mag doen. Zwart-Wit had blijkbaar op deze kraker de plaatselijke Bas Nijhuis gezet. Want al snel bleek dat deze scheidsrechter niet zo snel floot en veel toeliet (van beide kanten, dus geen probleem ) en er zo een fysieke en tevens boeiende wedstrijd ontstond met een hoog tempo. Het team van Z-W bestaat uit voornamelijk lange en behendige spelers waarvan sommige misschien wel met iets te veel zelfvertrouwen. Rood-Wit mocht aftrappen en al snel was daar de eerste hoekschop voor R-W. Deze werd door Jeffrey genomen en kon door de Z-W-keeper worden weg gebokst. De bal kwam bij een speler van Z-W en er volgde een razendsnelle counter. Twee spelers van konden ongehinderd vanaf de middenlijn vrij op het R-W-doel af. Gelukkig had de speler met bal geen oog voor zijn medespeler en wilde dit alleen doen en zelf scoren. Melvin dacht daar duidelijk anders over en kwam langzaam uit zijn doel geslopen en wachtte het juiste moment af en wierp zich voor de voeten van de Z-W-speler. Gevolg was dat Melvin de bal had en de Z-W-speler zijn (waarschijnlijk) eerst vliegles kreeg. De vlucht op zich ging redelijk alleen de landing was wat minder. Gelukkig kon de speler na een kleine oplapbeurt weer verder. Rood-Wit kreeg ook wat kansjes maar veel verder dan een schotje op doel kwam het niet. Z-W was voornamelijk gevaarlijk via counters en bij een van die uitvallen kwamen er weer twee speler vrij voor Melvin. En waar de Z-W-speler bij de vorige situatie de bal niet kreeg besloot hij om hem ook niet af te geven en het nu ook maar zelf te doen. Weer was het Melvin die goed en stevig ingreep. Ook hier had de Z-W-speler een vluchtelement en verdiende de landing ook nog wat aandachtspuntjes. Ook deze speler kon na een natte sponsbehandeling weer verder. Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd en het ging er soms lekker stevig aan toe. Na goede onderschepping van Maiko (een van zijn vele) kwam de bal bij Jeffrey met een strakke bal langs de lijn werd Renzo aangespeeld die vervolgens handig op de achterlijn zijn bewaker uitkapte en de voorgaf op de goed meegelopen Jochem, die bij de tweede paal geheel vrij stond. Jochem moest wel met zijn “chocoladebeen “schieten maar dat ging voortreffelijk en zo kwam R-W op een 0-1 voorsprong. Hier hadden de “vedettes” van Z-W niet op gerekend. Het spel bleef op en neer golven. Z-W schoot net naast, Renzo schoot tegen de keeper op, Melvin plukte een paar schoten/voorzetten stijlvol uit de lucht. Renzo kwam net een teenlengte te kort om een steekbal van Joris langs de keeper te krijgen. Ook hier een beste botsing maar zowel de Z-W-keeper als Renzo kwamen hier ongeschonden uit. Een voorzet van Lucas op de vrijstaande Jochem werd door De keeper onderschept. Hij probeerde doormiddel van een lange uittrap de gevaarlijk voorhoede van Z-W te bereiken maar de bal werd opgevangen door Mika en die speelde snel de nog voorin staande Jochem aan. Die wist met een slim puntertje de Z-W-doelman voor de twee keer te passeren en zo werd de stand verdubbeld 0-2. Bij Z-W verdween het bravoure en nonchalance en dat werd helaas omgezet naar frustratie. O.a. Renzo kreeg geheel onnodig een beuk in de rug en kreeg Jeffrey een trap op zijn arm waardoor hij even niet verder kon en moest wisselen. Hierna was Lucas het slachtoffer van een onbezonnen actie van één van de aanvallers van Z-W. Nadat hij de bal had uitverdedigt werd hij nog even vol op het bovenbeen geraakt. Ook hij kon even niet verder wat betekent dat Jeffrey er toch weer in moest met nog vijf minuten te gaan tot de rust. Na een mooie ingreep van Maiko kon Renzo uithalen maar zijn schot mistte snelheid. Een vrije trap van Z-W ging hard maar ook net over het doel van Melvin. Een pegel van Jeffrey kon ternauwernood door de keeper van Z-W uit de kruising worden getikt. De hoekschop leverde niets op en zo ging de rust in met een 2-0 voorsprong voor de Rood-Witten.
De tweede helft begon zoals de eerst was geëindigd dus met veel strijd en een hoog tempo. Z-W begon meer risico te nemen en probeerde R-W onder druk te zetten en te houden maar de R-W-verdediging hield goed stand. En dan was daar altijd nog Melvin die zeer attent keepte. R-W-voetbal als team terwijl men bij Z-W voornamelijk voor eigensucces ging. Wat weer leidde tot nog meer frustratie bij zowel de spelers zelf als bij de mensen langs de lijn. Ondanks het goede verdedigen van R-W wist een Z-W-speler dan eindelijk bij poging nummer 27 toch door de verdediging te breken en liet Melvin kansloos met een geplaatste schuiver.1-2. Nu zou het echt gaan stormen en hoe ging R-W daarmee om? Nou, bij R-W gingen de kopjes niet omlaag maar de rug werd nog eens gerecht. Renzo en Jeffrey zochten samen gebroederlijk de aanval. Nadat Jeffrey de bal op Renzo had gespeeld kreeg hij maar weer eens een beuk in de rug. Terwijl Jeffrey zijn beklag deed tegen de scheids ging Renzo wel door. Hij probeerde langs/over/door de twee verdedigers te komen maar de bal ketste af op een been van de verdediger en kwam precies voor de voeten van Jeffrey. Toen deed Jeffrey het enige juiste hij verlegde zijn frustratie over de niet gekregen vrije trap van de scheids naar de bal. Met een geweldige trap uit stand verdween de bal vanaf 20 meter strak langs de paal en langs de compleet verraste keeper in het doel. Zo was het verschil weer twee doelpunten,1-3.
De hoop die er was bij Z-W maakte weer plaats voor frustratie en Jochem was de eerste die hiermee te maken kreeg. Opstomend langs de lijn werd hij geheel onnodig en zonder de intentie om de bal te spelen vanachter letterlijk neergemaaid. Uit de hieruit toegewezen vrije trap schoot Mika tegen de keeper op. Na een mooi opgezette aanval via Lucas, Maiko en Joris kwam Renzo op rechts aan de bal. Hij haalde de achterlijn en trok de bal goed terug op Jeffrey die bal voor zijn rechter kreeg in plaats van zijn gevreesde linker. Zoals wij prediken, schieten met het been waar de bal voorkomt, schoot hij met rechts. Helaas verdween de bal net aan de verkeerde kant van de paal dus naast het doel. Vijf minuten voor tijd scoorde Z-W hun tweede doelpunt. Ego poging 41 werd ook verzilvert. 2-3. Dus nog vijf minuten alle zeilen bijzetten en billenknijpen. Z-W speelde natuurlijk alles of niks waardoor R-W aanvallend alle ruimte kreeg. R-W bleef makkelijk op de been en kreeg zelfs nog twee beste kansen om de wedstrijd helemaal op slot te gooien. Na een goede actie van” de koning van kluts”, Renzo ging zijn schuiver net voorlangs. En de keeper had een prima redding op een vlammend schot van dezelfde Renzo. Na vier terechte minuten blessuretijd nog een hoekschop voor Z-W, deze kwam voor de voeten van Joris die had bedacht, als ik de bal zover mogelijk uitschiet zal de scheids wel affluiten. En hij kreeg gelijk.
De handen van alle Rood-Witters gingen omhoog en de schouders van de Z-W-spelers omlaag. De teleurstelling en verbazing was van de gezichten te lezen. Hoe kon dat nou?? ZIJ hadden verloren. Nou heel simpel, Bij Rood-Wit stond er één team en met zijn alle werd er voor elke centimeter geknokt. En als de één even iets te kort kwam viel de andere hem bij. En zo werd een spannende boeiende wedstrijd gewonnen met veel inzet en vereende krachten. Klasse Jongens!!!
Volgende week vrij en dan 28 oktober de thuiswedstrijd tegen onze dorpsgenoten SDC (Putten). Uiteraard van harte bij u aanbevolen. Aanvang 09.00 uur