20180512 JO11-1 tegen DTS

DTS’35 JO11-3 – Rood-Wit’58 JO11-1, 12 Mei 2018
.
Door vakantie en ziekte werd er vandaag veel gevraagd van onze jongens. Namelijk de wedstijd te spelen zonder wissels, wat betekende “heel” blijven en de krachten te verdelen over de wedstrijd en dat in een behoorlijk temperatuurtje. Voor de tegenstander van vandaag DTS O11-3 was het natuurlijk ook warm, maar zij hadden (drie) wissels. DTS stond voor de wedstrijd één plaats boven ons met drie punten meer en ook een wedstrijd meer. Dus een geduchte tegenstander. DTS trapte af maar algauw nam R-W het initiatief wat in de derde min. leidde tot een kopballetje van Sem wat door de keeper kon worden opgevangen. Even later snelde Sem langs twee tegenstanders maar kwam alleen voor de keeper net niet goed uit om deze te passeren. Aan de andere kant probeerde DTS voornamelijk met afstandsschoten gevaar te stichten, maar Melvin liet zich niet verrassen. In de tiende min een mooie actie van Jeffrey, hij kapte zich op links goed vrij om te schieten helaas belande het harde schot op de paal. Twee min. was het weer de paal die getroffen werd en wederom was het schot van Jeffrey. R-W kreeg nog mogelijkheden maar schoten van Sem en Jeffrey gingen net voorlangs of over. Melvin had niet veel te doen, voornamelijk door goed verdedigend werk van Maiko en Joris. Op het middenveld verzette Renzo, Jeffrey en Mika ongelooflijk veel werk en ook Sem was niet te beroerd om verdedigend werk te doen. Vijf min voor de rust ging Sem op links goed door. Helaas ging zijn lage voorzet precies tussen Jeffrey en Renzo door zodat het geen doelpunt werd. R-W had wel een veldoverwicht maar het lukte dus niet dat om te zetten naar doelpunten. En dan komt de voetbalwet: als je zelf niet scoort………….juist. Dan scoort de tegenstander. Eerst kon Melvin nog redding brengen toen er door een mooie één-twee plotseling een DTS-speler vrij voor zijn neus stond. Katachtig tikte Melvin de bal uit het doel. Twee min voor rust kon Melvin een schot vanaf links nog wel keren maar de bal rolde precies voor een goed doorgelopen DTS-speler en deze had geen moeite om de bal in het lege doel te krijgen. 1-0 voor DTS. Gelukkig was het hierna snel rust zodat de jongens even wat konden drinken wat echt wel nodig was. Omdat de verdedigers van DTS nogal groot waren maar niet zo wendbaar en er ruimte lag achter hun verdediging werd er in de rust afgesproken dat we door middel van steekpassen zouden proberen om door de verdediging te snijden, vooral de duels te vermijden en de bal “het werk te laten doen”. Sem moest met uittrappen van Melvin gokken op het mistasten van de verdedigers.
Tweede helft, R-W trap af. Let op, het gaat snel. Sem trap af, terug naar Jeffrey, Jeffrey breed op Mika, Mika terug naar Joris, Joris steekballetje op Jeffrey, Jeffrey steekballetje op Renzo. Renzo vrij voor de keeper. Even doorlopen, kijken en de bal rustig langs de keeper in de hoek schuiven. Tweede helft twintig seconde oud en 1-1. Geweldig gespeeld en knap afgemaakt. Vijf minuten later een verre uittrap van Melvin op Sem. Met veel doorzettingsvermogen haalt Sem de achterlijn, zijn perfecte hoge voorzet bereikte de doorgelopen Jeffrey die de bal in één keer binnenkantje voetje (rechts!!) in de kruising laat vallen. Mooie goal en 1-2 voor R-W. In de elfde min een geweldige uithaal van Renzo, ook deze bal spatte op de paal uiteen. Een kans voor Jeffrey maar het schot ging rakelings voorlangs. Na 15 min draaide Sem zich goed vrij en iedereen dacht dat Sem ging scoren. De DTS-keeper dacht daar duidelijk anders over en met een geweldige redding weerhield hij Sem van het scoren. Doordat Joris en Maiko achterin nog steeds goed de controle hadden probeerde DTS het nog maar eens met afstandsschoten. Deze waren voornamelijk hard maar miste nogal wat richting tot er plotseling één langs en door iedereen heen ging. Nu had R-W echter het geluk aan zijn zijde. De bal belandde naast de kansloze Melvin op de paal en kon door Maiko worden weggeschoten net voor twee instormende DTS-spelers. De vermoeidheid begon inmiddels op te lopen bij de Rood-Witten maar ze bleven knokken en keihard werken. In de 19de min kwam er wat lucht, Renzo ging op zijn bekende wijze (dwars door iedereen) over rechts richting doel daar werd hij echter gestuit door de grote DTS-verdediger. In de kluts kwam de bal bij Sem, die eerst zijn tegenstander uitkapte en nog een beweginkje maakte om helemaal vrij te komen en vervolgens de bal hard en droog langs de keeper knalde 1-3. De laatste vijf min waren overleven. En ballen maar weg roeien richting Sem die achter elk bal bleef gaan en zowat druk hield op de tegenstander en daardoor wat lucht gaf aan de verdediging. Het lukte Sem zelfs om nog een bal te onderscheppen. En met een schot vanaf twintig meter verraste hij de DTS-keeper. De bal leek over de keeper heen in het doel te vallen. Maar met zijn vingertoppen kon de keeper de bal nog net aantikken waardoor de bal tegen de lat ging en weer terug het veld in, op het achterhoofd van de keeper kwam en vervolgens weer richting doel. Door het effect wat er inmiddels aan de bal zat draaide de bal net voor de doellijn weer van het doel vandaan en kon door de keeper worden opgeraapt. Hierna nog een schot van DTS wat voorlangs ging. Waarna de uitstekende scheidsrechter affloot. Een zeer knappe overwinning, behaald met veel inzet en een echte teamprestatie. Grote klasse. Door een overwinning van onze vrienden van SDC op Ede/Victoria is het ongekend spannend in de top en zijn we de koploper (Ede/Victoria) tot op één punt genaderd met nog drie wedstrijden te gaan. Volgende wedstrijd as zaterdag thuis tegen Bennekom aanvang 09.00 uur.