20180519 JO11 tegen Bennekom

Rood-Wit’58 O11-1 – Bennekom O11-3 19 Mei 2018
.
.
Bij aankomst op sportpark “de Eendracht” bleek dat de sproeiers op veld 2 aanstonden en dat waarschijnlijk al een tijdje, want het veld stond bijna blank. Maar op het kunstveld werd toch niet gevoetbald (?????) dus konden we daarnaar uitwijken. Tegenstander vandaag Bennekom O11-1, een bijzonder ploegje want hoewel het onderin bivakkeert heeft het één van de minst gepasseerde verdediging/ keeper. Minder doelpunten tegen dan b.v. dan de nummer één, drie, vier en vijf. Dus een ploeg om niet te onderschatten. En dat deed R-W ook zeker niet, R-W speelde, dat kan ik u wel vast verklappen een zeer goede eerste helft. Na drie min. kwam het al op voorsprong. Jeffrey onderschepte de bal op het middenveld speelde Joris aan op Links die wat meters kon pakken en een mooie voorzet had op Renzo bij de tweede paal, Renzo behield het overzicht en legde terug/breed op Sem die meteen uithaalde en via een been van een Bennekom-verdediger ging de bal langs de (uitstekende) keeper. 1-0. Zoals al geschreven is Bennekom geen verkeerde ploeg. Het kwam bijna op gelijke hoogte. Een schot inrichting korte hoek verdween op de paal en via Melvins rug nogmaals op de paal waarna het via Melvins been net langs de goede kant (voor R-W) van de paal rolde. Hoekschop dus, maar die werd niet gevaarlijk. Aan de andere kant kwam Sem een teenlengte te kort om een voorzet van Jeffrey binnen te tikken. Een schot van Joris mistte richting en Jeffrey schoot rakelings voorlangs. Het zat R-W in deze fase duidelijk niet mee. Er werd zeer goed gevoetbald, het was genieten alleen het laatste zetje lukte niet. En Bennekom voetbalde goed mee en verdedigde goed en kwam er soms gevaarlijk uit. Dus het bleef oppassen voor R-W. Een hoekschop dan voor R-W, genomen door Mika en op het hoofd van Jochem helaas iets te weinig kracht waardoor de bal van de lijn kon worden gehaald. Paar minuten later weer een hoekschop nu werd de bal ingekopt door Renzo. Ook hier zat het geluk niet helemaal mee want de bal kwam via onderkant lat weer het veld in waarna Jeffrey snel moest handelen en zijn inzet over het doel ging. In de 19de min. weer een mooie aanval over veel schrijven met als eindstation Jochem. Maar het lukte Jochem niet om de stand te voorgroten, ook zijn schot ging net naast. Vier min. voor de rust een diepe bal op de spits van Bennekom. Jochem moest het sprintduel aan en deed dat goed, gebruikte goed zijn lichaam om de bal af te schermen. Een beuk in de rug deed Jochem met zijn neus in het kunstgras belanden. De scheidsrechter zag echter niets in deze overtreding en liet doorspelen waardoor de Bennekom-speler vrij doorgang had op het doel van Melvin en met een harde droge in de korte hoek de 1-1 maakte. Hierna een vrije trap voor R-W op twintig meter van het doel verdedigd door Bennekom. I.p.v. de bal mee te geven met Joris besloot Jochem om te schieten. De bal kon worden verwerkt door de verdediging van Bennekom naar kwam toch weer voor de voeten van Jochem. Deze keer stond hij er beter voor maar kon het schot door de keeper uit de hoek worden getikt. 1-1 de ruststand.
De tweede helft waren beide ploegen aan elkaar gewaagd. De eerste kans was voor R-W maar weer redde de keeper van Bennekom knap op een schot van Jochem. Lucas, Maiko en Joris moesten achterin alle zeilen bijzetten om de sterke spits het zo moeilijk mogelijk te maken. Bij het uitverdedigen kwam de bal op links bij een speler van Bennekom die zijn geluk maar eens beproeft en de bal vanaf 25 meter hoog door de lucht richting doel schoot. En hij had alle geluk van de wereld want de bal viel net voor de lat in de kruising achter Melvin. Een lucky maar ook lucky ’s tellen en dus 1-2 voor Bennekom. R-W moest nu maar tegelijk ook oppassen voor de tegenstoten van Bennekom. Sem raakte in duel op de achterlijn met een verdediger en in de kluts ging de bal over de achterlijn. En waar de meeste dachten aan een achterbal gaf de scheidsrechter een hoekschop. Mika belastte zich met deze meevaller en bracht de bal voor het doel waar deze weggekopt werd. Jochem ving de bal op en met een venijnig schot liet het de keeper kansloos en was het weer 2-2. Twee min later een schot van Sem wat door de keeper kon worden gered. Hij schoot snel en ver uit . Twee R-W-speler verkeken zich op deze bal waardoor de spits andermaal vrij doorgang had richting Melvin. Ook nu bleef de spits kalm en speelde Melvin uit en bracht de stand weer in het voordeel van Bennekom 2-3. R-W moest nu echt alles of niets spelen. En het werd niets Bennekom gaf niets meer weg en verdedigde goed als een blok en gaf R-W dus geen kans meer. Doordat het bij R-W nu helemaal openlag werd het ook nog 2-4 in de laatste minuut. Maar de wedstrijd was al gespeeld Een jammerlijke nederlaag tegen een goede ploeg in een sportieve wedstrijd. R-W heeft gestreden maar dat bleek dus voor vandaag niet genoeg. Volgende week uit tegen Fortissimo in Ede. Aanvang 08.30 uur