20181027 JO11-1 tegen DVS

DVS´33 Ermelo JO11-1 – Rood-Wit ’58 JO11-1, 27-10-2018

Vandaag moesten we het in de uitwedstrijd tegen DVS zonder Dion doen. Dion is helaas geblesseerd aan zijn voet en moet even rustig aan doen. Dat valt natuurlijk niet mee voor iemand die graag lekker wil voetballen. Dion was wel samen met vader Jan aanwezig om zijn team aan te moedigen en dat is natuurlijk grote klasse. Dan de wedstrijd, DVS had tot dusver 2 maal gewonnen en er ook 2 verloren dus afwachten wat voor ploeg dit is, het is immers wel de “E1” van DVS’33 Ermelo. En DVS probeert natuurlijk van bijna alle verenigingen in de buurt spelers vandaan te ronselen. Rood- Wit begon voorzichtig of beter gezegd slapjes en te afwachtend. Toch scoorde het vrij snel de openingstreffer. Na een combinatie tussen Mees en Renzo kon Mark van dichtbij de DVS-keeper passeren. 0-1. Dit was in de 4de minuut. Een minuut later kopte Renzo een hoekschop van Joris net voorlangs. R-W liet DVS een beetje komen en gaf (te) veel ruimte weg DVS maakte hier niet echt gebruik van en door goed ingrijpen van Lucas en Davy werd DVS dan ook niet gevaarlijk. Wat wel opviel was dat er bij DVS-spelers waren die zich afvroegen of ze de bal nu moesten indribbelen of inschieten en ook voor de scheidrechter was het nog niet helemaal duidelijk en of er bij een achterbal nu van af de grond of dat er ook van uit de handen getrapt mag worden en dat terwijl we er toch inclusief de beker al acht wedstrijden op hebben zitten. Na 9 min. een mooie steekpass van Jeffrey op de goed doorgelopen Björn, Björn bleef lekker koel één op één met de keeper en schoof de bal keurig in de hoek, 0-2. Heel langzaam aan kwam R-W uit de afwachtend houding en begon het DVS vast te zetten en kwam meer spirit in het team. Net voor de eerste time-out mocht Joris nog een hoekschop nemen. Deze dribbelde hij snel in en schoot vervolgens op doel. De bal verdween via de keeper over de doellijn en dat was 0-3. Af en toe kwam DVS toch bij Dennis in de buurt en na de time-out wist uit een door R-W weggegeven hoekschop te scoren. Alhoewel dit wel door een R-W-speler gebeurde. Drie man liep elkaar in de weg en opeens lag de bal achter Dennis in het doel zonder dat er ook maar een DVS-speler in de buurt was. 1-3. R-W trapte af zocht meteen weer de aanval, wat leidde tot een hoekschop. Weer was het Joris die deze nam en net zoals bij de vorige kon hij ongehinderd indribbelen en besloot vervolgens om ook maar weer te schieten. Een goede keuze want de bal viel bij de tweede paal keurig onder de lat achter de kansloze keeper. 1-4. Renzo had pech toen zijn schot op de paal belandde. Joris krulde even later een bal op de kruising. Jeffrey dacht waarschijnlijk wat Renzo en Joris kunnen kan ik ook, en dat klopte, want zijn schot belandde ook op het aluminium maar Mees was er nu als de bekende kippen bij om in de rebound te scoren dus 1-5. 2 min. later had Jeffrey meer succes, ditmaal was de keeper van DVS kansloos op een geplaats schot 1-6. In de laatste minuut van de eerste helft ging Björn goed door op links en belandde zijn voorzet bij Renzo die koeltjes de zevende maakte. Ruststand 1-7.

Tweede helft: na 30 seconde werd de paal alweer geraakt een schot van Jeffrey spatte op het aluminium uiteen. Drie min. later ronde Björn een pass van Joris weer keurig af,1-8. In de vijfde min dook de keeper van DVS  op een schotje van Mark. Het lek een eenvoudige redding te worden maar een heel gemeen hobbeltje zorgde ervoor dat de over zijn uitgestoken armen ging 1-9. De DVS-keeper had niet echt zijn dag vandaag en het is ook niet te hopen dat dit niet zijn beste wedstrijd van het seizoen was. Nummer tien werd gemaakt door Joris die er snel bij was toen de keeper weer eens een bal losliet. Jeffrey scoorde met twee bekeken schoten de nummers 11 en 12. Een snelle en mooie aanval waarbij Mees op het middenveld de bal kreeg aangespeeld van Davy en vervolgens meteen doorspeelde op Joris de er op rechts al vandoor was. Op links kwam Renzo aangestormd dit werd door Joris gezien. Joris bediende Renzo opmaat en Renzo ronde deze super aanval beheerst af. 1-13 en er moest nog 15 min gevoetbald worden. Zou de twintig bereik worden?? Mees maakte in de 19de min 1-14 in de 20ste 1-15 en de 21ste minuut 1-16. Een hattrick binnen drie min. dat gebeurt niet elke wedstrijd. Mark scoorde na een mooie pass van Björn. Daarna was het weer twee keer Mees. Björn gleed knap een strakke voorzet van Renzo binnen en dat was de twintigste. Mark knalde in de laatste min ook nog een bal binnen en bepaalde daarmee de eindstand op 1-21 !! Behalve dat de scheidsrechter niet echt de regels beheerste had hij het tellen ook niet helemaal onder de knie . Want later bleek dat er 1-19 was doorgeven ipv 1-21. Maar goed, het zij zo. Nu volgen er twee thuiswedstrijden en wel volgende week tegen Sparta Nijkerk en de week daarop kom s.v. Lelystad op bezoek.