Een goed begin is het halve werk, Rood-Wit 5 start seizoen met een mooie overwinning!

Het is alweer even geleden dat de jongens van Rood-Wit 5 op het veld waren te bewonderen. Vandaar ook geen nieuws vanuit onze vaste verslaggever. Nu de bekerwedstrijden achter de rug zijn kon Rood-Wit 5 vandaag vol aan de bak voor zijn eerste competitiewedstrijd van het seizoen 2017-2018. Inmiddels is de selectie aan aantal weken verder en zijn ze fitter en lichter in gewicht dan ooit (althans bijna iedereen). Op deze mooie nazomerdag kwam EFC 5 een oude bekende op bezoek en waren de trouwe supporters weer aanwezig om de jongens aan het werk te zien. Om half 3 was de scheidsrechter zover en floot voor de aftrap.

Het was Rood-Wit 5 dat direct de aanval zocht en het eerste kwartier de bal had, EFC kon niets anders doen dan tegenhouden. EFC hoopte deze middag op de counter, waardoor het voor Rood-Wit 5 lastig voetballen was met een volle bezetting op hun eigen helft. De ruimtes waren klein en iedere keer zat er in de afronding wel een been of voet voor om het schot te blokken. Zo kregen onze spitsen Sander, Danny, Jeffrey meerdere kansen maar het geluk/precisie ontbrak. Halverwege de eerste helft was de keeper helemaal bekaf van al die reddingen en werd al gewisseld. Dit was voor Rood-Wit 5 het teken om door te pakken. De technische staf bracht Dennis en Marcel in het veld en met resultaat. Nadat onze (ouwe rot) Marcel eerder een paar goede kansen onbenut liet opende hij de score met een mooi schot in de verre hoek die de keeper kansloot liet 1-0. Even later was het weer Marcel die in de 16 werd aangespeeld en wegdraaide van zijn tegenstander en de bal snoeihard binnenschoot 2-0. EFC 5 probeerde het wel maar achterin stond het als een huis, waardoor onze vervangende keeper Ewout niet getest werd deze middag en met schone kleren de kleedkamer kon opzoeken voor de rust.

In de tweede helft was het spelbeeld niet veel anders. Rood-Wit 5 had de bal, kreeg de kansen en ECF 5 probeerde de schade deze middag maar te beperken. Uiteindelijk pikte Danny Bouw zijn doelpuntje nog mee waarmee hij de eindstand van deze wedstrijd bepaalde 3-0. Een mooie overwinning die vele malen groter had kunnen uitpakken als de hoeveelheid kansen beter werden uitgespeeld. Over twee weken wacht weer een volgende thuiswedstrijd tegen De Kieviten. Wij hopen onze trouwe supporters weer langs de kant van het veld te zien om ze te schreeuwen naar de volgende overwinning.