20180613 De A-selectie

De A-selectie.
.
Het seizoen zit er (weer) op. De tijd vliegt voorbij. Zo staan we aan het begin van het seizoen voor de eerste wedstrijd tegen Terschuurse Boys en nu staan we al weer voor de zomerstop tussen het afgelopen seizoen en het komend seizoen. Oftewel voor de vakantie van 2018. Een seizoen voor wat betreft de A-selectie wisselvallig was op de groene mat. Teveel wedstrijden onder de maat en te weinig wedstrijden waarin we onze kwaliteiten ten toon stelden. Er zijn diverse redenen die aan bovenstaande ten grondslag liggen. Uiteraard is het aan ons als staf om, na een grondige evaluatie waar de positieve en minder positieve punten lagen, daar samen met de groep verbetering in aan te brengen. Zonder om op deze punten vooruit te lopen en hier op de site het nodige over te vermelden, wil ik hier wel iets over kwijt. Het doelsaldo is iets waar we ons deels zorgen om moeten maken. In mindere mate het aantal doelpunten voor, hoewel we er wat meer mochten maken. Het aantal tegendoelpunten ligt ietwat aan de hoge kant. En dan gaat het hierbij meer om de oorzaak waarom we te veel doelpunten tegen hebben gekregen. Binnen de groep hebben wij dat al een keer aangegeven en we moeten ons realiseren voor komend seizoen dat we hierin zeker vooruitgang moeten boeken willen we niet weer teveel wedstrijdpunten aan onze tegenstanders geven. Als je al met al de ranglijst ziet, dan staan we waar we verdienen te staan. Let wel, we staan nog niet waar we hadden kunnen staan gezien onze mogelijkheden. Tevens zullen we op meer gebieden vooruitgang moeten boeken. Het is zo jammer dat we (nog) niet meer uit onze kwaliteiten hebben kunnen halen. Kortom, met een kritische voetbalblik naar afgelopen seizoen kijkend en deze met de gehele selectie meenemend naar volgend seizoen, zou moeten betekenen dat we nog steeds naar boven kunnen kijken.
.
Kritisch kijken betekent niet dat dat negatief is. Integendeel. We moeten leren, op meerdere fronten, dat we nog steeds geen stabiele 3e klasser zijn met onze A-selectie. Binnen diverse geledingen kunnen we hierin nog stapjes maken volgens mij. En dat is alleen maar mooi. Want dat betekent dat er nog voldoende rek binnen onze vereniging zit om op termijn te realiseren dat andere verenigingen ook tegen Rood Wit 58 op kijken. Gelukkig zien de betrokkenen dat ook en hebben ze al een weg ingeslagen die naar meer stabiliteit moet leiden. Zo heeft de technische commissie het weer voor elkaar gekregen om de A-selectie nagenoeg bij elkaar te houden. Verderop iets meer hierover. Daarnaast hebben we voor komend seizoen weer een B-selectie. Ook dat is een belangrijke stap in onze vooruitgang. Zonder anderen van de tc hierin te kort te doen, mag er zeker een grote pluim op de hoed van Jan Doppenberg. Hij is halverwege het seizoen binnen de tc gekomen en heeft als een razende hazewindhond bovenstaande weten te realiseren. Complimenten hiervoor. Helaas zal Jan volgend seizoen, tot op dit moment, die tc-kar alleen moeten trekken. Enige assistentie hierbij zal zeker noodzakelijk zijn. Er zijn voldoende taken binnen de tc die niet door 1 persoon uitvoerbaar zijn. Gelukkig heeft Jan al wel een gedeelte van een nieuw voetbaltechnisch beleidsplan in concept klaar liggen. Dit zal meer duidelijkheid en richting aan diverse voetbal(randvoorwaarden) zaken moeten gaan geven. Al met al een prachtige uitdaging voor de club en waarin ik zeker mijn steentje wil bijdragen.
.
Nog even over de samenstelling van de A-selectie voor komend seizoen. Dit schrijvende ontkom ik er eigenlijk niet aan om eerst iets over onze selectie van het huidige seizoen te “zeggen”. We zijn het seizoen met 20 spelers/keepers begonnen. Daarbij reken ik gemakshalve ook Bram, die vervroegd over is gekomen vanuit de JO19 en het super goed gedaan heeft. Klasse. Helaas hebben we, door blessures, amper kunnen genieten van Damon. Hopelijk gaat hij in de B-selectie zich weer in de kijker spelen voor het eerste elftal. Zijn voetbalkwaliteiten zijn daarvoor in ruime mate aanwezig. Vanaf deze plaats heel veel succes Damon. En je weet, de A-selectievoetbaldeur staat bij ons altijd open voor je. Daarnaast is Jiri eerder gestopt. Hij gaat volgend seizoen weer bij Veensche Boys spelen. Veel succes daarbij Jiri. En last but not least onze Niels. Hij gaat ons ook verlaten. Niels woont in Amersfoort en heeft uiteindelijk besloten om daar bij CJVV te gaan voetballen. Vergissen is menselijk Niels. We zullen Niels, net als Jiri en Damon, gaan missen. Een prachtige voetballer en een gewoon mens. Dat is bijna bijzonder zou ik zeggen. Uiteraard ook jij veel succes bij je nieuwe club. Gelukkig is er ook positief nieuws. De selectie voor komend seizoen wordt gelukkig op sterkte gehouden. Dat wil zeggen dat we 2 “nieuwe” spelers mogen verwelkomen. Good “old” Tristan Stoffer gaat zijn kicksen weer poetsen en in augustus in de voorbereiding weer aantrekken. Tristan is het voetballen in en de A-selectie gaan missen. Daarnaast mogen we weer een speler uit onze eigen jeugd verwelkomen. Bram Doppenberg gaat proberen om op termijn een dragende speler te worden in de selectie van Rood Wit. Ik wens beide spelers alvast heel veel plezier en succes binnen onze groep. Als laatste wil ik onze grensjager nog introduceren voor komend seizoen. Het heeft ons bloed, zweet en tranen gekost alvorens Piet Stijf zijn ja- woord aan ons heeft gegeven. Klasse Piet en ook jij veel plezier en succes. Overigens zijn alle niet vernoemde personen er voor komend seizoen weer ingetrapt en zijn dan ook weer te bewonderen. Hiervoor mijn dank mannen.
.
Voldoende geschreven en u op de hoogte gebracht denk ik zo.
.
Ik wil u allen die ons heeft ondersteund afgelopen seizoen, wederom bedanken hiervoor en u gelijk uitnodigen voor komend seizoen. Ook jullie wens ik alvast veel plezier toe bij onze wedstrijden.
.
Vanaf deze plaats wens ik een ieder een prettige en welverdiende vakantie toe en tot volgend seizoen.
.
Gr. Eddy

Agenda Rood-wit `58
  • Geen evenementen
Hoofdsponsoren
Clubsponsoren
Subsponsoren
Cosponsoren
Sponsor Kliks