20171104 JO11-1 tegen VVVOG

VVOG O11-2 ― Rood-Wit’58O11-1, 4 nov. 2017

Mooi op tijd, namelijk om 08.30 floot de scheidsrechter (gekleed in spijkerbroek. ???) voor de aftrap van de wedstrijd VVOG O11-2—R-WO11-1. De tegenstander was zoals we inmiddels gewend zijn gemiddeld ruim een half hoofd langer dan R-W. Dus fysiek moest R-W het hierop afleggen. Voetballend was R-W echter beter en het eerst kwartier speelde R-W heel goed. De bal werd goed rond gespeeld en dat leverde meteen de eerst beste kans op. Mika werd aangespeeld door Renzo helaas mistte het schot van Mika net de juiste richting en verdween naast het doel. In de vierde minuut kwam R-W op voorsprong weer een mooie aanval van R-W-zijde. Na een snelle combinatie van Mika en Renzo op links kon Renzo vrij voorgeven op Sem die bij de tweede paal de bal knap controleerde en vervolgens met rechts heerlijk binnenschoot, 0-1. R-W bleef gevaarlijk en VVOG kwam alleen door voornamelijk verre uittrappen op de helft van R-W. Waarbij de keeper van VVOG overigens wel heel ver mocht uitlopen. R-W hield VVOG onderdruk en voetbalde leuk maar beloonde zich niet. Een schot van Jeffrey ging net voorlangs. Een voorzet van Joris kwam bij Renzo die de bal teruglegde op Sem. Sem probeerde het met een volley maar deze scheerde net over de lat. Een verre uittrap van de VVOG-keeper ging over bijna alles en iedereen heen en doordat alleen een VVOG-speler wel reageerde en de R-W verdediging niet werd Melvin met een strakke schuiver verrast en kwam VVOG tegen de verhouding in op 1-1. Een strak schot van Renzo werd knap gestopt door de Keeper van VVOG. Even later was de keeper kansloos op een schot van Jeffrey maar hij werd geholpen door een verdediger die de bal nog net kon blokken, in de rebound schoot Maiko naast. R-W raakte wat vermoeider en er kwamen meer duels. VVOG was fysiek sterker en kwam beter in de wedstrijd het werd gevaarlijker maar echtte doelkansen creëerde het niet. En Melvin werd niet echt getest. Doordat VVOG nu verder van het doel kwam te spelen kreeg R-W meer ruimte voorin. Door een mooie pass van Lucas kon Sem ongehinderd op het vijandelijke doel af. Joris sprintte goed mee maar werd door Sem over het hoofd gezien en blijkbaar ook niet gehoord. Dus deed Sem het alleen, maar zijn schot eindigde op de uitgelopen keeper. En zo ging en mooie kans verloren. Twee min. voor tijd (rust) nog een kansje voor VVOG maar die verdween van uit een moeilijke hoek in het zijnet. Toch kwam VVOG nog voor de rust op voorsprong. Een bekeken steekballetje door het hart van de zeer slap verdedigende R-W-spelers bracht een VVOG-speler geheel vrijstaand in stelling om de 2-1 langs Melvin te schieten. Hierna was het ook gelijk rust.
Meteen na de rust een kansje voor VVOG maar Melvin kon het zwakke schotje makkelijk verwerken. Een ongelukkige uitworp van Melvin en vervolgens wat getreuzel van Jochem leverde balbezit op voor VVOG en dat op een positie waar je dat niet wil, namelijk drie meter voor je eigen doel. Dit cadeautje werd dan ook dankbaar uitgepakt door VVOG en van dichtbij werd de 3-1 binnen geknald. R-W pakte hierna de draad weer op en begon weer te voetballen zoals in de eerste helft – de eerste 20 min wel te verstaan-. Sem bracht de spanning terug door een goed opgezette aanval beheerst af te ronden. Een droge knal betekende 3-2. Een onderschepping van Maiko bracht Jochem in balbezit. Na een mooi steekballetje op Sem kon deze de voorgeven op de inlopende Mika. Mika bedacht zich niet en nam de bal werkelijk schitterend in één keer op de schoen. En waar het de gehele wedstrijd al een beetje tegen zat in de afronding ging ook deze poging er niet in maar rakelings over. Na weer geklungel achterin R-W werd het verschil weer twee in het voordeel van VVOG. Door een misverstand en niet goed opletten of beter geschreven helemaal niet opletten kon een VVOG-speler de bal met een hoge bal over Melvin spelen en met enige fortuin 4-2 scoren. R-W was het hierna even kwijt en bij een scrimmage voor het doel van Melvin werd twee keer het aluminium geraakt maar de bal ging er niet in. Hierna weer wat goede kansen voor R-W. Een schot van Renzo ging via een VVOG-been net over. Sem schoot tegen de keeper en Jeffrey zag een bal via een tegenstander net naast gaan. Maar R-W had VVOG weer onder druk en VVOG gaf in paniek enkele hoekschoppen weg. Een ervan door Joris genomen werd bij de tweede paal in het zijnet geknald. Een volgende hoekschop nu vanaf rechts werd door Mika panklaar op het hoofd van Jeffrey gelegd en met een krachtige kopstoot werd het 4-3. En met nog een paar minuten te gaan zat er misschien nog een gelijkspel in. De scheidsrechter dacht daar blijkbaar anders over want hij vond dat het tijd was. Zo verloor R-W zijn eerste competitiewedstrijd dit seizoen. Een wedstrijd waarin het voetballend zeker beter was maar het fysiek toch moest afleggen. Er zullen nog wel meer wedstrijden komen waarin de tegenstander fysiek sterker is en dat is ook helemaal niet erg. R-W heeft al bewezen dat het voetballend goed mee kan komen in deze sterke en aan elkaar gewaagde en zeker leuke competitie. Volgende week DVS 011-2 thuis om 09.15