20171111 JO11-1 tegen DVS JO11-2

Rood-Wit’58 JO11-1 – DVS,33 JO11-2, 11 nov. 2017

De wedstrijd begon iets later omdat er geen scheidsrechter was. De verwachte scheidsrechter had deze wedstrijd niet goed doorgekregen. Kan natuurlijk gebeuren maar is wel vervelend . Zo kwam het dat de scheidsrechter bij de wedstrijd van de JO11-2 werd weggeplukt om de JO11-1 te fluiten en dat Aalt-Jan de JO11-2 ging fluiten. Dit allemaal met een reden, namelijk, dat een trainer/coach niet zijn eigen team fluit. DVS mocht aftrappen en dit gebeurde op een nogal speciale manier. De speler die de aftrap nam deed dit zo hard richting eigen doel dat de bal over de achterlijn vloog. Dus binnen 2 sec een hoekschop voor R-W het duurde even voordat deze genomen werd omdat alle Rood-Witters nog op eigen helft stonden. Mika nam de hoekschop en bij de tweede paal kopte Jeffrey de bal net langs de verkeerde kant van de paal. R-W kwam er aanvallend niet aan te pas tegen de grote sterke verdedigers van DVS en DVS kon aanvallend ook niet veel verrichten zodat er een rommelige wedstrijd ontstond met veel en snel balverlies aan beide kanten. Na tien minuten spelen kreeg een DVS -speler te veel ruimte op het middenveld. Hij kon 10-15 meter vrij doorlopen en liet vervolgens Melvin kansloos met een harde schuiver 0-1. Niet veel later weer een hard schot op het doel van R-W maar Melvin wierp zich er goed voor en schopte de bal knap. Aan de andere kant kon Renzo na een goede combinatie vrij op het doel van DVS afgaan. Maar voor dat hij kon uithalen werd hij van achteren onderuit geschoffeld en kon de scheidsrechter niets anders beslissen dan een strafschop toe te kennen aan Rood-Wit. Jochem belastte zich met deze klus en een koele knal in het dak van het doel betekende weer een gelijkstand 1-1. Hierna had Mika te veel tijd nodig om te schieten en werd zijn doelpoging geblokt door de DVS-verdediging. De rust werd bereikt zonder dat er verder veel te genieten viel.
Na de rust eenzelfde beeld als de eerste helft beide keepers werden niet echt getest. Het spel speelde zich voornamelijk af op het middenveld. De Rood-witten hadden weinig oog voor elkaar en als dit wel het geval was kwam de pass niet aan. Ballen over vijf meter waren al lastig. Het meeste gevaar kwam nog uit hoekschoppen. Eerst was het Jeffrey die een geblokt schot van Jochem onverwacht voor de voeten kreeg. Hij moest snel handelen maar schoot de bal van dichtbij net naast. Even later weer een hoekschop. Mika speelde slim en snel de geheel vrijstaande Renzo aan. Helaas kreeg hij niet goed zijn voet achter bal waardoor hij de bal schampte i.p.v. door het net te knallen. Jammer van twee goede mogelijkheden. Het bleef een beetje rommelig van beide kanten. Vijf minuten voor tijd werd een speler van DVS zeer slap aangepakt door de R-W en mocht vanaf het middenveld langs de zijlijn opstomen eenmaal op de achterlijn werd er nog niet ingrepen en met een strak schot in de korte hoek werd ook Melvin verrast en zo kwam DVS op een 1-2 voorsprong. Hierna probeerde R-W nog met de moet der wanhoop de gelijkmaker te forceren maar de DVS-verdediging gaf geen krimp en wist de voorsprong vast te houden. Dit betekende het tweede ongelukkige verlies voor de R-W-mannen achter elkaar ( vorige week VVOG). Er volgen nu twee uitwedstrijden beide naar Lelystad. Te beginnen met Unicum en daarna Lelystad.