201802 Jeugdactiviteiten Rood-Wit

Jeugdactiviteiten Rood-Wit

Voetbalvereniging Rood-Wit ’58 heeft tot aan de zomer veel jeugdactiviteiten in petto. Want zij zijn belangrijk voor de hele club, aldus Henk Doppenberg (voorzitter jeugdbestuur) De eerste activiteit heeft al plaatsgevonden. Rood-Wit kijkt terug op een geslaagd zaalvoetbaltoernooi voor de jeugd samen met voetbalverenigingen v.v. Veluwse Boys uit Garderen, s.v. Harskamp en v.v. Stroe. Op drie zaterdagen in januari hebben deze verenigingen samen een zaalvoetbalcompetitie in Stroe georganiseerd voor de voetbalteams JO9 en JO11 (jeugd onder de 9 en 11 jaar) Speciaal voor de meisjes onder 11 jaar is er in samenwerking met VVOP uit Voorthuizen en SDVB uit Barneveld een zaalcompetitie gehouden.

Het doel was om de kinderen in de wintermaanden een sportieve uitdaging te bieden. Drie zaterdagen hebben de kinderen genoten van een lekker potje zaalvoetbal, verteld Doppenberg. Geen last van regen, vorst en afgelastingen, een uitlaatklep voor de kinderen, zodat zij ook in de wintermaanden hun energie kwijt konden. Op de goed gevulde tribunes konden ouders, familie en vrienden onder het genot van een kopje koffie in een ongedwongen sfeer genieten van de sportieve prestaties van hun kinderen. Alle samenwerkende verenigingen zijn het erover eens: Volgend jaar komt hier een vervolg op.

Voetbalclinics
Zoals gezegd willen we onze jeugdleden veel bieden. Naast het feit dat de kinderen met de jeugdbus van Rood-Wit opgehaald en thuisgebracht worden voor de trainingen, zoeken we ook op sportief gebied steeds naar leuke uitdagingen en activiteiten aldus Doppenberg. Daarom organiseert Rood-Wit samen met Jong Putten vanaf 7 maart voetbalclinics. Zeven woensdagmiddagen krijgen kinderen voetbaltraining van ervaren trainers en hebben ze de mogelijkheid om gave voetbaltrucs te leren.