20180217 JO11-1 tegen DTS

DTS’35 EDE O11-2 – Rood-Wit’58 O11-1, 17-02-2018

Na een lange winterstop dan de eerste wedstrijd in de voorjaarcompetitie voor de JO11-1 van R-W. Waar we in de najaarscompetitie de meeste zuidelijke ploeg waren, gaan de reizen nu alleen náár het zuiden en dan voornamelijk naar Ede. Tegenstanders zijn o.a. DTS (2x) Blauw-Geel’55 (2x) Ede Victoria, Fortissimo, Bennekom. Enige “bekende” van de najaarscompetitie is onze plaatsgenoot SDC.
Eerste tegenstander is DTS O11-2 – later in het programma zullen we ook de JO11-3 nog treffen-. Waar er in de regio veel ochtendwedstrijden waren afgelast, bleek dat men het bij DTS geen probleem vond om op een bevroren veld te spelen. Het was wel prettig dat er voor onze wedstrijd al een wedstrijd gespeeld was waardoor het veld al enigszins vlak was gerend. Het bleek toch wel zeer lastig op de harde ondergrond om fatsoenlijk een bal te spelen. Maiko en Lucas waren door ziekte afwezig. Doordat de wedstijd van de O11-2 was afgelast werd Davy van Hierden gestrikt zodat we toch een wissel hadden. Zoals gezegd bijna allemaal onbekende tegenstanders en gezien de gegevens van de najaarscompetitie van DTS, vandaag een geduchte tegenstander. Omdat we met Maiko en Lucas twee verdedigers miste zakte Jochem een line en vormde samen met Joris de achterhoede. De middenlinie bestond uit Renzo, Jeffrey en Mika en Sem in de punt. Melvin stond uiteraard op doel en Davy begon als wissel.
In de derde minuut ging Renzo er op zijn geheel eigen vertrouwde wijze over rechts vandoor. Zich langs een paar tegenstanders wurmend bereikte hij de achterlijn. Met een strakke voorzet bereikte hij Sem die bij de tweede paal simpel lijkend de bal binnen tikte 0-1. Ik verzeker u dat dat nog best lastig is op een bevroren veld maar voor Sem dus geen probleem. Een paar minuten later kwam de Davy -net in het veld – al gevaarlijk voor het doel maar zijn schot kon door de DTS-keeper worden gestopt. DTS werd nauwelijks gevaar met name door goed ingrijpen van onze verdedigers ook de middenvelder verzaakte niet in hun verdedigende taken. In de elfde minuut brak Mika door de DTS-verdediging en kon alleen op het vijandige doel af. Helaas mikte hij de bal net naast het doel. Even later was Mika over rechts goed door en bij de achterlijn de bal teruglegde op de meegekomen Davy, Davy behield het overzicht en zag Sem bij de tweede paal vrij staan. Na een mooi balletje tussen twee tegenstanders door kon Sem de bal langs de kansloze keeper schuiven en dat was 0-2. Melvin had ondertussen ook zijn eerste ballen gehad maar echt gevaarlijk was DTS niet. Het grootste gevaar kwam uit hoekschoppen waarvan er een zo indraaide dat Joris deze bij de tweede paal voor de lijn moest wegkoppen maar dit leek ook weer gevaarlijker dan het was. Toch scoorde DTS de aansluitingstreffer. Melvin rolde de bal naar Joris en op het moment dat Joris de bal aan wilde nemen hobbelde deze net over zijn voet (veld??) en kwam zo in bezit van een DTS-aanvaller die meteen schoot en de nog uitpositie zijnde Melvin kansloos liet met een schot onderkant lat, wel een mooi doelpunt en een beetje ongelukkig dus voor Rood-Wit. Na deze 1-2 was het ook meteen rust.
Tweede helft, het doorgebroken zonnetje zorgde er inmiddels voor dat het veld iets ontdooide maar het bleef lastig voetballen. De ploegen waren aan elkaar gewaagd en het spel golfde heen er weer zonder echtte kansen voor een van beide teams. Een Rood-Witter struikelde ongelukkig over de bal en veld waardoor een speler van DTS plotseling alle vrijheid had om alleen op Melvin af te stormen. Melvin verkleinde goed zijn doel maar kon niet verhinderen dat het 2-2 werd. Hierna nam R-W weer het initiatief wat leidde tot een goede kans voor Sem maar de keeper kon de bal net voor de lijn nog wegtikken. En een schot van Renzo ging net voorlangs. Jeffrey probeerde het in de 13de minuut maar eens van afstand en uit stand waar eerdere pogingen leidde tot afzwaaiers ging de bal nu schitterend vanaf twintig meter snoeihard over de keeper in de touwen en kwam R-W op een verdiende 2-3 voorsprong. DTS raakte wat geïrriteerd en met name één speler vond het nodig om steeds maar even door te lopen op Melvin als deze de bal allang vasthad of even door te trappen als de bal al weg was. Na een ongelukkige handsbal van Renzo kreeg DTS een vrije trap op zo’n 12 meter van het doel van Melvin. Deze belandde echter in de volkstuintjes achter het doel van Melvin. Aan de andere kant een grote kans voor Renzo maar het stuitte op de keeper. Sem schoot nog een keer vrij voorlangs. Beide kansen hadden er wel in gemogen. Melvin keerde met behulp van de kruising een prachtig in de draai genomen bal van DTS. Renzo had de kans om de wedstrijd te beslissen maar twijfelde te lang tussen zelf schieten of de bal afgeven op de vrije Sem en dus belandde de bal in het zijnet. Joris schermde een dieptebal van DTS goed af zodat Melvin deze kon wegschieten. Hierna vond de DTS-speler het nodig om Joris nog even een duw in de rug te geven en er voor de zekerheid ook nog maar een schopje bij te doen. Waardoor Joris de laatste minuut vanaf de kant moest te kijken. In de laatste minuut ontsnapte een aanvaller aan de aandacht van de R-W-verdedigers en kon vrij door richting Melvin. Met een geweldige reflex wist Melvin de bal uit het doel te houden. In de extra tijd (??) werd Sem door een mooie pass van Jeffrey alleen voor de keeper gezet en kon de wedstrijd definitief beslissen. Maar ook hier was het de keeper die met een goede reactie een doelpunt voorkwam. Wel ten koste van een hoekschop. Deze werd genomen door Mika en achterwaarts door Renzo over de keeper in het doel gekopt. 2-4 en einde wedstrijd. Een verdiende overwinning voor onze jongens en een goed begin van de competitie. Volgende wedstrijd is pas over drie weken. Wel wordt er volgende week thuis geoefend tegen EFC’58 aanvang 09.00 uur.

Agenda Rood-wit `58
  • Geen evenementen
Hoofdsponsoren
Clubsponsoren
Subsponsoren
Cosponsoren
Sponsor Kliks