20180324 JO11-1 tegen Stroe

Stroe JO11—1 tegen Rood-Wit’58 JO11-1, 24 maart 2018
.
Op het vernieuwde (in aanbouw) sportpark van Stroe vandaag de wedstrijd tegen de Stroe JO11-1. Behalve Aalt-Jan (vroege wedstrijd met de JO17) was iedereen aanwezig. Mika en Jochem waren aan de beurt om in de wissel te beginnen. Zo begonnen we met uiteraard Melvin op het doel, Lucas en Maiko in de verdediging Jeffrey daarvoor met aan de zijkanten Joris en Renzo en Sem in de punt. In de winterstop hadden we in de “zaalcompetitie” al kennis gemaakt met Stroe en toen bleek dat zij over een paar aardige spelers beschikken. Waaronder een meisje die een aardig balletje kan ballen, de Rood-wit spelers werd dan ook geadviseerd om niet te snel te happen bij deze spelers. Dit advies werd keurig opgevolgd. Rood-Wit nam meteen het initiatief en zette Stroe onder druk. In de zesde min leidde dit tot de 0-1 voor R-W. Jochem- inmiddels in het veld dus- ging goed door op een pass van Maiko en bereikte de achterlijn, de voorzet die volgde werd opgepikt door Sem die met twee tegenstanders voor zich het overzicht behield en knap breed afspeelde op Mika, en toen gebeurde het…. Mika scoorde de 0-1 en dat betekende zijn eerste doelpunt dit seizoen en dat was wel een vreugdedansje waard. Moet wel even gezegd worden dat het doelpunt – schot in de kruising- mooier dan het dansje. Stroe had meteen na de aftrap een antwoord maar het afstandsschot ging buiten bereik van Melvin op de lat. 2 min later een vrije trap voor R-W op zo’n 15 m van het doel. De pegel van Jeffrey belande precies op de vuisten van de alerte Stroe-keeper zodat het geen doelpunt werd. In minuut 12 was het Lucas die verdedigend goed instapte en de bal zodoende onderschepte. Jeffrey werd aangespeeld en met een schitterend pass over de Stroe verdediging werd Renzo alleen voor de keeper gezet. Renzo bleef lekker koel, wachtte op de beweging van de keeper en schoof vervolgens de bal rustig in de korte hoek, 0-2. R-W was de betere ploeg maar moest toch blijven opletten want Stroe bleef loeren op mogelijkheden. Veel verder dan wat schoten van afstand kwam Stroe niet en deze werden makkelijk gestopt door een attent keepende Melvin. Na goed verdedigend werk van Maiko kwam Joris in balbezit na een combinatie met Sem kwam de bal bij Jochem, Jochem probeerde het maar eens van afstand en had de pech dat de bal op de lat belande. Niet veel later knalde dezelfde Jochem uit een hoekschop net naast, Joris deed 3 minuten later hetzelfde. In de twintigste min kwam Stroe terug in de wedstrijd. De sterspeler van Stroe kapte knap twee Rood-witters uit en knalde vanaf 15 meter via een Rood-wit been de bal langs de kansloze Melvin in de verre hoek raak 1-2. Na deze aansluitingstreffer meteen weer R-W. Eerst was het Sem die de pech had dat zijn schot, heel knap in de draai en in één keer uit lucht op precies op het lichaam van die keeper kwam die zodoende onbewust een doelpunt voor R-W voorkwam. Er volgde een hoekschop waaruit Renzo rakelings voorlangs schoot. Er gebeurde veel in de laatste vijf min van de eerste helft. Stroe verdedigde uit en probeerde met een lange bal de spits te bereiken. De bal ging echter via een rug de lucht in en kwam met veel effect bij de zijlijn weer op de grond iedereen stond te kijken of de bal over de lijn zou rollen of toch niet. Renzo dacht; “daar wacht ik niet op “. Hij pikte de bal van de zijlijn op, passeerde een tegenstander, bereikte de achterlijn waar hij de bal goed terugtrok op de mee gesprinte Jeffrey, die vervolgens met een bekeken schot de Stroe-keeper kansloos liet 1-3. In de laatste min van de eerste helft werd het door dezelfde Jeffrey ook nog 1-4. Met een mooie boogbal vanaf 20 meter verschalkte hij de verraste keeper van Stroe.
Tweede helft. De tweede helft was helemaal voor R-W. Ze hielden de druk erop en gunde Stroe geen moment om in de wedstrijd terug te komen. R-W kreeg veel mogelijkheden om de stand te verruimen. Maar eerst Renzo, tegen de keeper op, toen Sem net voorlangs. Joris tegen de keeper op. Sem- die heel hard werkte en een prima wedstrijd speelde en helaas op het laatst te veel over het hoofd werd gezien- had wel heel veel pech in zijn doelpogingen. Twee redde de keeper uitstekend en één keer hobbelde het balnet langs de verkeerde kant van de paal. Maar niet alleen Sem speelde een berepartij. Alle spelers verdienden een groot complement vandaag. Na een mooie combinatie van Mika en Jochem kwam de bal bij de tweede paal bij Jeffrey die echter de bal volledig miste. Gelukkig kon net als iedereen Jeffrey er ook wel om lachen. Ook dat kan gebeuren. Een speler van Stroe schrok hier blijkbaar zo van dat hij een hoekschop weggaf. Deze werd door Mika genomen en door Renzo knap ingekopt. Hierna nog een mooie aanval via Jochem en Joris waarbij de laatgenoemde net voorlangs schoot terwijl Sem er misschien wel beter voorstond. Maar de wedstrijd was gespeeld. Toch nog een keer een groot complement voor alle jongens en bedankt voor een mooie wedstrijd met mooi voetbal en mooie doelpunten. Allemaal Toppers!!! 7 April de volgende wedstrijd dan na drie uitwedstijden eindelijk weer eens thuis en wel tegen Lunteren