20180421 JO11-1 tegen SDC Putten

Rood-Wit’58 –SDC Putten 21 april 2018
.
Op een zon overgoten sportpark “De Eendracht “kwam vandaag de enige ploeg die we kennen van de najaarscompetitie en bovendien ook nog eens onze dorpsgenoot op bezoek. Een derby dus en dan hebben we het natuurlijk over SDC. De wedstrijd in de najaarscompetitie werd gewonnen met 6-2. Destijds bleek al dat SDC JO11-3 een goede ploeg is met vooral fysiek sterke jongens die ook een aardig balletje kunnen trappen. De Rood-Wit JO 11-1 kunnen natuurlijk ook een leuk balletje trappen maar komen fysiek nog wel eens wat te kort en moeten het dus van het voetballen hebben. Er werd afgetrapt en de eerste poging was voor SDC maar de bal kon simpel door keeper Melvin worden gestopt. Zijn verre uittrap werd door Renzo beter ingeschat dan door zijn directe tegenstander en door goed zijn lichaam te gebruiken kon Renzo vrij op het vijandelijk doel af en met een droge knal liet hij de keeper van SDC kansloos en bezorgde R-W een snelle voorsprong 1-0. Het spel golfde wat heen en weer zonder echtte kansen voor één van beide ploegen. In de negende minuut een hoekschop voor SDC, deze werd door de inkomend Sam van Hemel (inderdaad zoon van oud Rood-Witter Paul van Hemel) hard ingekopt en zo was het alweer gelijk, 1-1. Beide ploegen waren aardig aan elkaar gewaagd al had R-W wat meer mogelijkheden dan de mannen van SDC. Een hoekschop van Mika kwam bij Jochem maar een SDC-verdediger wierp zich voor het schot zodat dit doelpunt opleverde. Later nog een schot van Jochem wat naast het doel zeilde en een hard schot van Jeffrey wat voorlangs ging. Een hoekschop van SDC kon door Melvin worden weg gebokst en dezelfde Melvin was een paar keer op tijd zijn doel uit om een dieptebal te onderscheppen voor de SDC voorwaartse gevaarlijk konden worden. Jeffrey ving op het middenveld de bal op speelde deze door op Joris die op zijn beurt Sem aanspeelde. Sem werd door zijn tegenstander naar links gedreven maar toch wist Sem met een vlammend schot de SDC-keeper in de korte hoek te verassen en zo R-W weer op voorsprong te brengen. Knappe goal en 2-1. In de laatste vijf min van de eerste helft nog een paar goede kansen voor R-W. Eerst was het de keeper van SDC die knap redde op een knal van Jeffrey. Na een goede een-twee tussen Sem en Jeffrey raakte de eerstgenoemde de bal net niet vol genoeg om de keeper te passeren en kopte Sem in de laatste minuut een goede voorzet van Jeffrey hard maar net over zodat we gingen rusten met een 2-1 voorsprong
De tweede helft. Al snel ging Renzo er over rechts vandoor met de bal. Helaas zag hij de geheel vrij meegelopen Joris over het hoofd zodat deze mogelijkheid niet meer op leverde dan een hoekschop. Deze werd door Joris genomen en zo ingedraaid dat deze op de paal belandde. SDC ging vol voor de gelijkmaker maar Lucas, Joris en Maiko stonden steeds goed in de verdediging en werden goed geholpen door middenvelders, Renzo, Jochem, Mika en Jeffrey terwijl Sem bleef loeren op een kansje. Een ingooi van Jochem op Mika kwam weer bij Jochem. Jochem slingerde de bal voor het doel. De tegenstander van Sem verkeek zich op deze voorzet en zo kwam Sem oog in oog met de keeper. Sem bleef lekker cool en schoof de bal in de vrijgelaten hoek langs de kansloze keeper. Hierna nog twee kansen voor R-W maar de eerste schoot Sem tegen de keeper op en de tweede ging op de paal. Hier bleef het bij en zo eindigde de wedstrijd in een toch wel verdiende overwinning 3-1. Omdat de trainers/leiders vonden dat er in de wedstrijd een beetje te vrijblijvend en slap was gevoetbald werd er van de spelers zowat geëist dat de strafschoppen met volle overtuiging werden genomen. Nou dat heeft de keeper van SDC geweten, stuk voor stuk verdween er een schot als een kanonskogel langs zijn oren wat resulteerde in een 100 % score van Rood-Wit zijde. Negen van negen strafschoppen werden gemaakt, toch knap. Nu twee vrije weken waarna er een uitwedstrijd volg bij DTS’35 in Ede, voor belangstellende de wedstrijd begint om 11.30 uur