Fortissimo O11-1 – Rood-Wit’58O11-1, 26 mei 2018
.
Ongekende spanning bij competitie, Rood-wit’58 JO11-1
.
Het was al warm op deze zaterdag bij het begin van de wedstrijd tegen Fortissimo in Ede. Hoewel er al om 08.30 werd afgetrapt. Fortissimo tot op dit moment de nummer laatst in de competitie moest toch een te klare klus zijn zou je denken. Nou, over de eerste helft zijn we snel klaar meer dan een schot van Jeffrey tegen de keeper op en een kopbal van Jochem uit een hoekschop die over ging valt er weinig te schrijven of het moet de drinkpauze zijn halverwege de helft. Fortissimo kwam zelden tot over de middenlijn zodat er weinig spectaculaire dingen te vermelden zijn. Zal de warmte geweest zijn. In de tweede helft gebeurde er gelukkig meer maar dan eerst aan de verkeerde kant van het veld. Van uit het niets kwam Fortissimo op voorsprong. Op een bal door het midden van de verdediging zag een Fortissimo aanvaller wel wat. En opeens stond hij alleen voor Melvin. Melvin verkleinde nog wel zijn doel maar de aanvaller bleef rustig en schoof de bal in de verre hoek en 1-0 voor de thuisploeg. Daar stonden de rood-Witten toch wel een beetje beteuterd bij te kijken. Maar de rug werd gerecht en het ” bekende schepje er bovenop “landde. En daar kwamen de kansjes maar de keeper van Fortissimo hield stand al ging dat wel te kosten van veel hoekschoppen. Een ervan werd door Mika niet voor geslingerd maar terug gelegd op Joris. Het schot/ voorzet van Joris werd opgepikt door Sem die in twee keer de keeper wist te passeren 1-1. En nu doorzetten…zou je denken. Maar bij een van de zeldzame keren dat Fortissimo voor Melvin kwam was het weer raak. In een flipperkastsituatie en door veel speler lag de bal plotseling weer achter Melvin. Die de bal nooit zag aankomen tussen alle benen door. Maar weer op achterstand en nog tien minuten te gaan dus eerste maar weer een drinkpauze (het was echt warm) en dan vol opklappen. Weer een hoekschop, deze keer bij de tweede paal maar door iedereen gemist. Renzo ging er achteraan pikte de bal op en gaf voor op Jochem die de bal uit de lucht haalde en geweldig de bal met een dropkick in de verre hoek knalde, schitterende goal en 2-2. Nog vier min op klok en het geloof was er weer. Een verre uittrap van Melvin kwam bij Sem die was uitgeweken naar de linkerkant. Sem draaide goed weg bij zijn tegenstander en glipte langs nog twee tegenstanders en bracht de bal in de vrije ruimte voor het doel van Fortissimo. Joris die van achteruit was doorgestoomd in een alles of niets poging kon de bal nog net met een sliding aantikken en wel zo dat de bal door de benen van de verraste keeper in het doel verdween. 2-3 voor R-W met nog twee min. te spelen. Deze kwam R-W goed door en zo werd er toch nog een overwinning binnen gesleept. Doordat Ede/Vic thuis(??) verloor van Blauw-geelJO11-1 zijn er met nog één wedstrijdronde te gaan nog vier kanshebbers op het kampioenschap. Met Ede Vic op de eerste plaats met 19 punten met strak daarachter Blauw-Geel (JO11-1), Rood-Wit en Stroe met 18 punten. Vol op spanning dus . Zaterdag de laatste wedstrijd en die is tegen Blauw-Geel JO11-2. thuis aanvang 09.30 uur