20180602 JO11-1 tegen Blauw-Geel

Rood-Wit’58 O11-1 – Blauw-Geel’55 O11-2, 2 juni 2018
.
Laatste wedstrijd van het seizoen, Ede /Vic O11/13 was woensdag al kampioen geworden door winst op DTS O-11-2 en eindigde zo op 22 punten. Blauw-Geel O11-1 speelde ook al doordeweeks en zij wonnen van DTS O-11-3 en eindigde op 21 punten. Nu dus de beurt aan onze jongens om te proberen weer op gelijke hoogte te komen met Blauw-Geel O11-1 en dat dan weer tegen Blauw-Geel O11-2. Snap u het nog? Dan de wedstrijd, zoals gemeld de laatste van het seizoen. Dit zonder één van onze de trouwste supporters, Helga – moeder van Renzo- namens ons allemaal een voorspoedig herstel toegewenst. Het weer was ideaal, het veld tiptop en een wereldscheidsrechter aangesteld voor deze wedstrijd dus alle ingrediënten voor een mooie pot voetbal. In de eerst helft, ik meld het maar meteen, werd er niet gescoord, het was veel duel voetbal en daar komen we dan fysiek toch wat te kort, onze jongens moeten voetballen want dat kunnen ze en als de tegenstander gemiddeld een halve kop groter is moet je slim zijn (u kent dat verhaal van David en Goliath?). Nu zijn we wel gewend aan grotere tegenstanders maar R-W was er de eerste helft niet helemaal bij en mocht blij zijn met een 0-0 bij rust. Melvin stond attent te keepen en kon wat diepteballen onderscheppen voor de tegenstander gevaarlijk werd. Een keer had R-W alle geluk toen zij allemaal uit positie waren en een schot van een geheel vrijstaande B-G-speler van dichtbij net naast het doel ging. Aan de andere kant werd R-W steeds van de bal gelopen door de sterke B-G-verdediging en verder dan een keer van afstand proberen kwam het haast niet. In de rust werden er wat tactische aanwijzingen gegeven en wat posities gewijzigd en vooral geadviseerd om “uit de duels te blijven”. Binnen drie minuten resultaat, al had dit niets met de aanwijzingen of de omzettingen te maken. Renzo pikte een ongelukkige uittrap van de B-G -keeper op en kon vrij door richting dezelfde keeper. Een strakke schuiver betekende 1-0 voor R-W. en nog beter R-W begon met waar het goed in is… voetballen. B-G had moeite met het vroege vastzetten door de Rood-Witten. Het vroege storen gaf Jeffrey een uitstekende mogelijkheid om de stand te verdubbelen. Hij zag de keeper een aantal meter voor zijn doel staan en probeerde het vanaf ongeveer 20 meter. De bal ging over de keeper maar via de lat ook over het doel. Vanaf de kant werd door een wissel duidelijk gemaakt dat die bal er wel in gekund had, dit leidde tot een beetje frustratie bij Jeffrey waarop hij besloot zijn volgende mogelijkheid snoeihard in de linkerhoek te rammen (toch mooi als je bijna tweebenig bent) en 2-0 voor R-W. hierna brak een geweldige voetbalperiode aan. Melvin kon bijna op de grond gaan zitten, Lucas, Maiko en Joris -in verschillende samenstellingen- hadden het achterin onder controle. Het middenveld met afwisselend Jeffrey, Jochem, Renzo, Mika en Joris was heer en meester. En in de punt waren Sem (of Renzo) aanspeelbaar en hielden de ballen goed in bezit. Door goed instappen onderschepte Joris een dieptebal meteen gevolgd door een splijtende pass en Sem vrij voor de keeper helaas belandde het boogballetje op de lat. Een paar hoekschoppen achter elkaar leverde telkens net geen doelpunt op. En Jeffrey raakte maar weer eens de lat met een snel schot. Zoals gemeld R-W heerste, mooi combinatie voetbal tussen Lucas en Jochem bracht de bal bij Sem. Sem hield even de bal bij zich en met een geweldig wipperte tussen twee tegenstanders door bediende hij Jeffrey die h ierdoor meteen vrije doorgang had naar het B-G-doel. Lekker rustig ronde Jeffrey deze mogelijk af en 3-0. Iets waar het de eerste helft echt niet naar uitzag. R-W was los en combineerde er vrolijk op los. Via Mika en Maiko of was het Maiko en Mika (ik blijf ze door elkaar halen) kwam de bal bij de naar links uitgeweken Sem. Er volgde een prachtig voorzet op de inlopende Renzo. De volley ging rakelings over het doel van de keeper van Blauw-Geel die inmiddels wel klaar was met de gaten die zijn verdediging liet vallen. Maar dat had meer te maken met het goede spel van R-W. Als het goed is het goed en als het slecht is, is het gewoon wat minder. Even later weer een onderschepping ditmaal van Lucas, snel doorspelen op Joris, Joris op Jochem, Jochem op Sem, Sem op Sem, Sem bij de achterlijn, even kijken, voorzetje bij de tweede paal, Renzo komt inlopen, Renzo even kijken, wat ziet hij, keeper iets te ver voor zijn doel, oké dan maar een kopballetje over de keeper en 4-0. Schitterende aanval. Even later vindt de uitstekend leidende scheidsrechter Henk (i.v.m. de privacywet geen achternaam) “sigaar”. Een mooie afsluiting van een GEWELDIG-seizoen – zowel najaar als voorjaar- van onze jongens
In de najaarscompetitie als zesde geëindigd maar wel de minste verliespunten (voor uitleg contact opnemen met de KNVB) In de voorjaarscompetitie werd Ede/Vic dus kampioen met 22 punten en bereikte zowel B-G O11-1, Stroe O-11-1, en Rood-Wit het aantal van 21 punten. Dus het was i.i.g. spannend. Ik kan het toch niet laten, dus nog even een advies/tip voor de KNVB: probeer te vermijden dat er teams voor dezelfde vereniging in dezelfde competitie spelen.

Tot zover dit seizoen. Bedankt voor het lezen en een FIJNE VAKANTIE en misschien volgend seizoen!