20181110 JO11-1 tegen Lelystad

Rood-Wit’58 JO11-1 – s.v. Lelystad’67 JO11-3 10 nov 2018

Vandaag was s.v. Lelystad de tegenstander. SVL staat op de derde plaats in de competitie met drie verliespunten meer dan R-W een niet te onderschatten tegenstanders dus. In de eerste vijftien minuten speelde het spel zich voornamelijk af op de helft van de tegenstander. SVL verdedigde compact en probeerde met snelle uitvallen gevaarlijk te worden. R-W speelde goed over en probeerde met combinaties door de SVL-verdediging te breken. Maar SVL zat er dus kort en fel op waardoor het niet tot uitgespeelde kansen kwam voor R-W. SVL probeerde het dus via snelle counters en afstandsschoten. Deze kwamen met de wind mee hard op het doel van Dennis af. Maar Dennis liet zich niet verrassen en keepte alert op de gevaarlijke ballen. Voor de eerste time-out knalde Jeffrey hard op de paal, schoot Mark tegen de keeper op en werd een schot van Mees net geblokt. In de negentiende min schoot Jeffrey net naast en even later had Renzo net niet genoeg tijd voor een schot op doel. Na 23 min werd Jeffrey op de hakken getrapt en volgde er een vrije trap op zo’n 15 meter van het doel. Deze werd door Jeffrey snoeihard langs de kansloze SVL-keeper geschoten. De keeper hoorde de bal waarschijnlijk alleen maar. 1-0. Dennis had even later een knappe redding op een harde schuiver van SVL en wist volgens met een snoekduik een hoekschop tegen te voorkomen. Net voor rust werd een mooie voorzet van Björn door Mees tegen de keeper aangeschoten. Moet gezegd worden dat SVL over een heel goede keeper beschikt. Zo ging de rust in met een verdiende 1-0 voorsprong.

Tweede Helft. Maar de wind schuin in de rug werd het iets makkelijker voetballen voor de rood-witten. R-W zette SVL goed vast en de lange ballen kwamen door de wind niet mee zover. Lucas, Davy of Joris kregen meer grip op de handige voorhoede van SVL. Want handig met een bal zijn ze wel in Lelystad. Maar bij Rood-Wit staat er een team, een team met balans en elke speler met zijn eigen kwaliteit. Na negen min spelen ging Mark op karakter door en belande zijn voorzet bij de tweede paal waar Björn tussen een verdediger en de keeper de bal knap over de doellijn wist te werken, 2-0. Zo was er iets meer lucht voor R-W. Mark bracht vijf min later de 3-0 op het scorebord door een goede voorzet van Renzo binnen te schieten.  Een geplaatste schuiver van Jeffrey ging op de paal. Hierna verdedigde Davy knap en pakte slim de bal van een SVL-aanvaller af. Joris werd aangespeeld en Joris ging vervolgens handig tussen twee tegenstanders door. Joris kwam in een goede schietpositie en besloot om dat dan ook maar te doen. Helaas voor Joris kwam het geplaatste schot onderkant lat en kwam het veld weer in. Maar Dion was er als eerste bij om de terugkerende bal in het doel in leggen. 4-0. Een stand waar we vooraf alleen maar van droomde. Na de tweede time-out een knappe rush van Dion op links na een paar tegenstanders te zijn gepasseerd wist hij Mees te bereiken die vervolgens de bal heerlijk boven in de verste hoek draaide. Met nog vijf min te spelen kreeg Dion alle tijd en ruimte om een voorzet van Joris bin te tikken, 6-0. Vlak voor tijd was daar de ere treffer voor SVL. Een vrij trap werd keihard en zwabberend achter Dennis geschoten, 6-1. Her bleef het ook bij, Een goede overwinning op een goede ploeg. En dan nog een compliment voor de uitstekend fluitende scheidsrechter Robert Wallet, dit werd van SVL zelfs nog speciaal gemeld. Omdat de concurrentie onderling punten verspeelde staan de JO11-1 nu alleen aan de kop. Volgende week volgt naar er verwachting een zeer zware wedstrijd tegen BAS in Bindinghuizen. Deze wedstrijd begint om 09.00 uur.