20181103 JO11-1 tegen Sparta Nijkerk

Rood-Wit’58 JO11-1 – Sparta Nijkerk JO11-3, 3 nov 2018

 

Het veld was wit bevroren bij het begin van de wedstrijd tussen R-W JO11-1 en Sparta Nijkerk O11-3. Sparta N had vorige week het eerste puntje 
gepakt tegen Hierden werd het 4-4 en als u regelmatig de verslagen leest weet u dat R-W geen moeite had met Hierden (15-0) Maar al gauw bleek 
dat uitslagen niet zoveel zeggen. Sparta beschikt over een goede ploeg, fysiek sterk en een taaie ploeg die kan en wil voetballen. 
Het was moeilijk om door de stugge verdediging heen te breken en aan de andere kanten was het opletten voor de gevaarlijke aanvallers. 
De doelpunten zouden weleens schaars zijn deze wedstrijd. Sparta opende de score na ongeveer tien min spelen. Een verre trap belandde achter de R-W-verdediging en een Spartaan had vrije doortocht richting keeper Dennis. Dennis kwam snel zijn doel uit maar moest toezien dat de aanvaller de bal knap over hem heen schoot. Joris probeerde nog wel om met een sliding de bal voor de doellijn weg te werken maar kwam net te kort om de voorsprong van Sparta te verhinderen. Zoals vermeld had R-W-moeite om tot goede doelpogingen te komen. En als er een kans was stond de keeper goed opgesteld. Op een schot van Jeffrey moest hij toch een rebound toestaan en was Björn er snel bij om dit buitenkansje binnen te schieten en de stand weer gelijk te trekken 1-1. Helaas werd er bij de volgende aanval van Sparta niet goed opgelet en werd een Spartaan bij de tweede paal geheel vrijgelaten. Deze had eenmaal aangespeeld geen moeite om de kansloze keeper Dennis te passeren en daar was weer de voorsprong voor Sparta. 
Snel hierna scoorde R-W weer en was het weer gelijk. Ditmaal zag de keeper van Sparta er weer niet helemaal vlekkeloos uit. Een schot van Mees werd losgelaten en nu was Dion er snel bij om de gelijkmaker binnen te schieten, 2-2. Rood-Wit probeerde het vervolgens nog een paar keer van afstand maar de schoten van Jeffrey en Joris mistte richting. Een schot van Sparta had wel de juiste richting maar hier was het Dennis die met een katachtige duik de bal wist tegen te houden. Zo gingen we rusten met een 2-2 stand. Na de rust hetzelfde beeld als daarvoor. R-W had moeite om een opening te vinden terwijl de Sparta voorhoede dreigend bleef. Een voorzet van Sparta werd door een R-W-been aangeraakt waardoor Dennis kansloos was op de van richting veranderende bal. Helaas voor R-W viel de bal ook nog eens in de hoek waardoor er voor de derde maal een voorsprong was voor Sparta 2-3. Bij Barcelona loopt ene Messi en bij R-W ene Mees- kun je ook Meesie van maken-. 
Deze Mees de hele wedstrijd niet gezien en opeens is hij daar. Bal aannemen, kappen, draaien, mannetje voorbij, weer kappen nog een mannetje voorbij en links voor het doel de bal met een heerlijk stiftje (met links!) over de keeper lepelend de 3-3 maken. Wereldgoal. 
Sparta begon een beetje in de kakken en R-W houdt nu druk op het Sparta doel. Er wordt nu voor elke bal gestreden want R-W ruikt het spreekwoordelijke bloed, zo lijkt het. 
Mark, Renzo, Jeffrey verzetten een hoop werk op het middenveld. Terwijl Lucas/Davy /Joris het achterin stevig hebben staan Björn /Dion/ Mees zetten veel druk op de Sparta verdediging zodat R-W nu steeds snel weer in balbezit is. Dennis is alert op de lange ballen, want Sparta komt niet meer aan voetballen toe en hanteert alleen nog maar de lange bal het liefst zover mogelijk. Maar R-W gaat voor één ding en dat is de overwinning. 
En die komt er ook. Jeffrey een paar keer ongelukkig in zijn schoten legt al zijn venijn en agressie in een schot. De bal gaat te hard voor de Sparta keeper en verdwijn onder hem door in het doel. 4-3 voor Rood-Wit. In de laatste min nog een hoekschop voor Sparta deze levert nog wel wat hachelijke momenten op voor het doel van Dennis maar de bal gaat uiteindelijk over het doel. Dit was tevens de laatste actie van de wedstrijd. R-W wint dus, zij het met pijn en moeite tegen een zeer goede tegenstander die zeker nog punten gaan pakken deze competitie, wat misschien wel goed uitpakt voor Rood-Wit. Volgende week weer thuis dan om 08.30 uur tegen Sv Lelystad