20181117 JO11-1 tegen BAS

BAS JO11-1 — Rood-Wit’58 JO11-1, 17 nov 2018

Iedereen was op tijd aangekomen in Biddinghuizen voor de wedstrijd tegen BAS. Een tegenstander die later vanuit de eerste klasse bij ons in de competitie is gekomen en daardoor twee wedstrijden “achterloopt”. Qua minste verliespunten staan ze op de derde plaats met drie verliespunten meer dan R-W. Op papier dus een geduchte tegenstander, in de praktijk bleek dit mee te vallen . Binnen twee minuten schoot Jeffrey op aangegeven van Joris de eerste goal in de touwen achter de BAS-keeper. Mees en Dion hielden het voorin goed breed zodat Jeffrey alle tijd en ruimte kreeg voor de 0-1. Rood-Wit zette BAS meteen vast en BAS was zo niet in staat om van het doel af te voetballen. R-W had steeds weer snel balbezit en een pass van Renzo stelde Jeffrey om twee minuten na de openingsgoal de 0-2 binnen te knallen. Na negen min ging Björn na een combinatie met Mark op links goed door. De keeper zag het gevaar en kwam snel en (te) ver zijn doel uit. Björn omspeelde de keeper handig en leek de bal vanuit een moeilijke hoek in het lege doel te schuiven. Helaas voor alles wat R-W was kon een verdediger nog net de bal voor de doellijn weg halen. Heel af en toe kwam BAS eruit maar de R-W-verdediging stond als een huis. Davy, Lucas en Joris speelde een zeer goede wedstrijd achterin. Dennis moest in de eerste helft één keertje echt optreden en plukte een strakke voorzet stijlvol weg voor een BAS -aanvaller gevaarlijk kon worden. Net na de eerste time-out een schotje van Joris wat toch nog tegen de paal ging. Op slag van rust een mooi steekpassje van Renzo op Mees die de bal vervolgens weer in de klus en via Dion voor zijn voeten kreeg. Mees keek even waar de keeper van BAS stond- deze stond namelijk regelmatig nogal ver voor zijn doel- en in één beweging lepelde Mees de bal prachtig over de weer ver voor zijn doel staande keeper. 0-3. Ook de ruststand, dit ging dus tot zover een stuk makkelijker dan verwacht.

De tweede helft. Al snel in de tweede helft voorin onnodig balverlies van de R-W-aanval en de verdediging stond in z’n vooruit, door snel omschakelen van BAS konden er opeens twee BAS- aanvallers vrij doorlopen richting Dennis. Davy zette nog wel de achtervolging in maar moest ook toezien hoe de bal langs de uit zijn doel gekomen Dennis werd geschoten. Met een laatste krachtsinspanning probeerde Davy nog wel de bal in te halen maar kwam net een halve meter te kort om de 1-3 te voorkomen. R-W was meteen weer bij de les. Dion ging op aangeven van Mark goed door op rechts. Hij passeerde zijn tegenstander en gaf vervolgens voor op Mees die de bal knap tegendraads langs de keeper schoof wat 1-4 betekende. Het verzet van BAS was gebroken, één speler ging er zelf letterlijk bij zitten. Na tien min een mooi opgezette aanval van R-W via Davy, Lucas en Björn, de laatste speelde Mees aan die weer even keek waar de keeper stond. Al snel had Mees genoeg gezien en met een mooi boogje lag de bal weer achter de keeper van BAS in het doel. Even later weer een mooie aanval dit keer kon een verdediger nog net een voorzet van Mark te kostte van een hoekschop voor de voeten van Renzo weghalen. De hoekschop van Dion leverde de 1-6 op en weer was het Mees die de keeper passeerde, ditmaal met een lage schuiver. De ruimtes werden nu heel groot op het veld en BAS wist hier bijna van te profiteren. Op links ging een Bas-aanvaller handig langs een R-W-verdediger en kon richting Dennis. Dennis drong de aanvaller goed naar buiten en wist met een katachtige duik de bal van de voeten van de BAS te plukken. Hij raakte hierbij even geblesseerd maar kon gelukkig wel weer verder spelen. Dit was de laatste keer dat BAS over de middenlijn wist te komen. Tien min voor tijd zag Jeffrey vanaf vijftien meter de keeper van BAS helemaal verkeerd staan, hij stond meer naast zijn doel dan voor zijn doel. Dus was het voor Jeffrey een koud kunstje om de bal in het lege doel te schieten en dat deed Jeffrey dan ook 1-7. Even later zorgde Jeffrey die wederom alle tijd en ruimte kreeg van de BAS verdediging met een droge knal buiten bereik van de gefrustreerde BAS-keeper ook voor 1-8. Na een heel mooie aanval die begon bij Lucas en Mark, via Jeffrey kwam Dion in balbezit die weer met een mooie voetbeweging Renzo alleen voor de keeper zette. Renzo liet zich dit kansje niet ontnemen en bepaalde de eindstand op 1-9. Een prima uitslag waarbij iedere speler een dikke pluim verdiend voor hun inzet en vertoonde spel. De keeper van BAS was inmiddels zo gefrustreerd dat hij de strafschoppen maar over sloeg. Gelukkig was een veldspeelster zo sportief om deze taak maar op zich te nemen. Klasse meid. Volgende week een thuiswedstrijd. Om 08.30 staat dan de wedstrijd tegen Zeewolde op het programma.