De club

Sportvereniging Rood-Wit ’58 is opgericht in 1958 en begonnen op één enkel zanderig veld (aan de Boeschoterweg) om vervolgens in de 60-er jaren voor het eerst te worden toegelaten tot de competitie. Vanaf die tijd wordt er gespeeld op de velden aan de Bato’sweg. In de jaren die volgden is Rood-Wit ‘58 uitgegroeid tot een gevestigde vereniging met behulp van de nodige sponsoren en de aanwas van nieuwe leden.

Inmiddels is Rood-Wit ’58 een begrip in Putten en omstreken en heeft de vereniging enkele jaren terug de accommodatie vernieuwd en aangepast aan het hedendaagse voetbal. Niet alleen is de kantine vernieuwd en gemoderniseerd maar beschikt de vereniging over een kunstgrasveld met sproei-installatie, twee grasvelden en een panna-veld voor de allerkleinsten. De kleedaccommodatie is uitgebreid en gemoderniseerd waarmee de vereniging ruimte biedt voor diverse teams vanuit de eigen vereniging evenals de bezoekende verenigingen.

Rood-Wit speelt met zijn eerste elftal momenteel in de derde klasse B die op zaterdag wordt gespeeld. De B-selectie en het derde team van Rood-Wit ’58 komen eveneens uit in de (+ res.) vierde  klasse. Daarnaast zijn er nog drie seniorenteams actief in de zesde klasse van de competitie en een damesteam dat uitkomt in de vijfde klasse. De vereniging streeft er naar met A- en B-selectie uit te komen in de derde klasse van de districtcompetitie om daarnaast vooral ook ruimte te bieden voor de sporters die het sportplezier hoog in het vaandel hebben. Om dit te bereiken is Rood-Wit ’58 gestart met diverse initiatieven om de jeugd zich beter te laten ontwikkelen en de A-junioren te ondersteunen bij de overgang naar de A- en B-selectie.

De vereniging heeft momenteel twee B- en twee C-junioren teams. Verder zijn er meerdere teams voor F, E –en D-pupillen actief op onze vereniging evenals ‘de toppertjes’ voor de allerjongsten. De vereniging streeft er voor de jeugd naar selectieteams uit te laten komen in de tweede klasse om doorgroei te realiseren richting de A- en B-selectie. Om dit streven te realiseren is onlangs bij de jeugd een coördinator aangesteld voor technische zaken die ondersteuning gaat bieden bij de realisatie hiervan.

De vereniging draait al jaren op de hulp van betrokken vrijwilligers die om diverse redenen hebben besloten bij te dragen aan onze vereniging . Onze vereniging is daarmee volledig zelfstandig op het gebied van terreinbeheer tot catering en van teambegeleiding tot bestuur. Uiteraard kunnen wij altijd extra handen gebruiken bij het verwezenlijken van ons doel als vereniging, zowel op specifieke taken als bij de dagelijkse gang van zaken.

Ben je enthousiast over onze vereniging en wil je lid worden: klik hier. Of wil je, als vrijwilliger, je graag bij onze vereniging aansluiten om gezamenlijk onze doelstellingen te verwezenlijken, neem dan contact op met desbetreffend bestuur en vraag naar openstaande functies.

Lees hier de toelichting van ons hoofdbestuur en hier van ons jeugdbestuur.

 

Agenda Rood-wit `58
  • Geen evenementen
Hoofdsponsoren
Clubsponsoren
Subsponsoren
Cosponsoren
Sponsor Kliks