Onnodig verlies van Rood Wit tegen koploper.

U, als lezer van de Rood Wit-site, bent het niet gewend dat er een verslag over de door de A-selectie gespeelde wedstrijd op de site staat.

Echter voel ik mij, als zeer regelmatige bezoeker van de wedstrijden van het eerste van Rood-Wit, genoodzaakt om een objectief verslag te doen van deze wedstrijd. Mede ook vanwege het feit dat er een verslag (geschreven door asc Nieuwland) op LiveUitslagen.nl staat die geen recht doet aan hetgeen er gebeurd is op het veld tijdens de wedstrijd Rood-Wit 1 tegen asc Nieuwland 1. De schrijver/schrijfster dezes, die in matig Nederlands, Rood-Wit en haar selectie enigszins onderuit haalt vanachter zijn/haar roze bril, zal waarschijnlijk geen lid zijn van asc Nieuwland.

Op hun site staat namelijk met grote letters respect. Met zijn/haar verslag doet hij/zij vermoeden dat Rood Wit een schoppende laagvlieger is die niet kan voetballen. Uiteraard mag een ieder zijn/haar mening verkondigen, maar om zo respectloos te schrijven over een andere vereniging gaat mij te ver. Daarnaast zal de roze bril van desbetreffende verslaggever/verslaggeefster redelijk beslagen van zijn/haar angstzweet zijn geweest.

Dat asc Nieuwland koploper in de 3e klasse B is, was in deze wedstrijd absoluut niet te zien. De 1e helft had asc Nieuwland iets meer balbezit dan Rood-Wit. Echter de keeper van de Puttenaren hoefde, voordat hij uit de wedstrijd werd gewerkt, amper een redding te verrichten. Daarentegen kon Rood-Wit ook niet echt een vuist maken. Het enige doelpunt wat in de eerste helft viel, kwam vanuit een tegen het lichaam van de keeper weg stuiterende bal, die door een Nieuwland-speler ongehinderd in kon schieten. Met compact en goed georganiseerd verdedigen kon Rood-Wit moeiteloos de voorwaartsen van asc Nieuwland in bedwang houden. De tweede helft echter een ander spelbeeld.

Het grootste gedeelte van deze helft was Rood-Wit veruit de best voetballende ploeg. Dit resulteerde in minimaal 2 keer een 100-procent, door goed voetbal, gecreëerde kans. Helaas was de speler, die na 10 maanden blessureleed, eindelijk weer mocht voetballen, nog niet scherp genoeg om ze te verzilveren. Daarna kreeg Rood-Wit nog enkele mogelijkheden, die ook geen doelpunten opleverden. Dat het uiteindelijk 0-2 werd, zal het geluk van de koploper zijn. Tevens wordt er in het verslag gemeld dat Rood-Wit de nodige schoppen uitgedeeld zou hebben. In het voetbal mag in een duel lichamelijk contact gemaakt worden. Alles wat Rood-Wit op het veld liet zien, was voor iedereen duidelijk waarneembaar, dus ook voor de scheidsrechter. Deze deelde terecht 2 gele kaarten uit. Echter zag hij af en toe niet welke overtredingen er door asc Nieuwland werden gemaakt.

Niet voor niets moest de trainer/coach van Rood-Wit al voor de rust 3x wisselen vanwege blessures, opgedaan door lichamelijk contact met diverse asc Nieuwland-spelers. Overigens is mijn positie tijdens de wedstrijden van Rood-Wit 1 meestal aan de kant van de dug outs en kon vanuit die positie zeker niet vernemen dat de staf van de Puttense selectie zich schuldig maakte aan taal dat niet door de beugel kan.

Hopelijk richt de schrijver/ster van de asc Nieuwland-verslagen zich de volgende keer meer tot hetgeen zich echt op het veld afspeelt, zonder een andere vereniging in diskrediet te brengen.

.
Kom onze mannen weer aanmoedigen, u bent van harte welkom bij de gezelligste club van Krachtighuizen aan de Bato’s weg. Ook de verslaggever/verslaggeefster van asc Nieuwland. Voor deze een tegeltjesspreuk: je speelt zoals je tegenstander het toelaat.