Rood-Wit JO11-1 kampioen !!

Het kampioenschap was vorige week door punten verlies van de naaste belager al binnengehaald, vandaag werd dit groots gevierd. Na een goede overwinning op Zwart-Wit’63 (8-0)waren er kampioenshirts voor spelers en begeleiding waarvoor dank Families Nuy van Hierden en Peter van Ee. een trofee en bloemen van Rood-Wit en natuurlijk de rondrit door het dorp en daarna natuurlijk nog patat. Ondanks de regen een topmorgen voor Rood-Wit JO 11-1

Batavia JO11-1—Rood-Wit’58 JO11-1, 1 Dec 2018

Zaterdag 1 dec stond de wedstrijd tegen Batavia JO11-1 op het programma. De één na laatste wedstrijd van het najaar seizoen. De voorsprong op naaste concurrent was twee punten. Omdat SDC om 08.30 uur speelde (tegen nr. 3 Unicum) en Rood-Wit “pas “om 10.30 uur was de uitslag van SDC- Unicum al bekend om 10.30 uur. Die wedstrijd was geëindigd in 4-4, dus zou R-W bij een overwinning kampioen zijn. Bij het kampioenschap in zicht sloeg ook de spanning in de benen. Batavia beschikt over een goede ploeg en staat niet voor niets vierde. Een ploeg met veel individuele klasse – wat we gewend zijn in Lelystad- maar geen team. Bij R-W ging er veel mis en de spanning was heel hoog. Batavia kreeg kansen maar Dennis redde een paar keer goed. Na tien min spelen was hij toch kansloos toen er opeens twee spelers van Batavia vrij voor hem stonden en de bal snoeihard onder de lat plofte, 1-0 voor Batavia. Bij R-W begon de irritatie op te lopen ook mede door het ruwe spel (zeg maar gerust schoppen) van Batavia. De scheidsrechter stuurde dan ook geregeld een speler van Batavia naar de kant maar deze mocht wel steeds vervangen worden door een andere. De scheids was zeker niet partijdig maar wel heel verwarrend en bij elke beslissing werd er uitleg gegeven. In totaal hebben we er van de officiële 60 min. er misschien maar 40 gespeeld de rest was de scheids bezig met uitleg. Maar bij R-W gingen de mouwen omhoog en werd er gestreden, het werd een echtte wedstrijd. Het zat R-W ook niet mee. R-W kreeg veel vrije trappen op een mooie afstand van het doel maar de vrije trappen vlogen net over, naast of werden geblokt door een Batavia-speler. Net voor rust weer een schot op doel dit keer werd de bal echter door een Batavia-speler met de hand uit het doel geslagen, strafschop!! Renzo belastte zich hiermee en schoof de bal keurig strak in de hoek 1-1. Ook in de tweede helft bleef het stevig voetbal en tot echtte kansen kwam het bij beide partijen niet. In min 14 een hoekschop voor R-W, deze werd door Renzo genomen en prima op de inkomende Jeffrey gelegd die beheerst de bal in één keer met binnenkant voet achter de keeper plaatste, 1-2 voor R-W. Hierna was ook meteen de tweede time -out. Voor we begonnen aan het laatste kwartier werd iedereen naar het midden geroepen door de scheids en ons door hem meegedeeld dat hij niet meer wenste te worden uitgescholden en dat de eerste de beste die nu nog een harde overtreding maakte eruit kon en niet meer zoals de vorige 9 keer vervangen mocht worden. Dit laatste was hij blijkbaar na drie min alweer vergeten toen Renzo maar weer eens vanachteren werd neer gezaagd. Vijf min voor tijd nog een hoekschop voor Batavia. Deze werd door Jeffrey bij de eerste paal weggekopt en door Dennis verder weggerost en R-W kon eruit voor een snelle counter. Terwijl bijna iedereen al bij de middenlijn was bleef de scheidsrechter bij het doel van Dennis staan en herhaaldelijk op zijn fluit blazen. Hij had namelijk een handsbal geconstateerd maar van wie werd niet helemaal duidelijk toch een strafschop voor Batavia. Het duurde een tijdje voor dat deze genomen werd omdat vier spelers van Batavia nogal met elkaar in de klints lagen over wie de strafschop zou nemen. Nummertje vijf zei niets en besloot om maar gauw zelf de strafschop te nemen. Voor R-W een goede keuze want in de haast en commotie schoot hij de bal naast. Nu was de frustratie compleet en met nog een paar minuten te gaan moest R-W zien om de voorsprong vast te houden en vooral de beentjes heel te houden. Dit lukte gelukkig allebei zodat het dik verdiende kampioenschap binnen was. Bij aankomst bij R-W werden de JO11-1 toegesproken door jeugdvoorzitter Henk Doppenberg en getrakteerd op patat De verdere officiële handelingen zullen volgende week plaats vinden na de thuiswedstrijd tegen Zwart-Wit ’63.

.

.

.

.

Rood-Wit’58 JO11-1 – Zwart-Wit’63 JO11-2, 8 Dec 2018

Vorige week was het kampioenschap behaald en vandaag zou het feest zijn maar eerst was er nog de laatste wedstrijd van de competitie. Zwart-Wit uit Harderwijk is de tegenstander. Het weer zat niet mee, in de stromende regen en met kunstlicht werd er om 08.30 uur afgetrapt. Jeffrey was de hele week ziek geweest maar kon er gelukkig wel bijzijn en misschien ook nog wel een poosje meespelen. Rood-Wit begon sterk en zette Z-W meteen vast en in de tweede min was de al de eerste kans. Joris kopte een uitstekende voorzet van Dion bij de tweede paal knap tegendraad richting eerste paal, helaas belandde de bal ook op de paal waarna de keeper redding kon brengen. Even later een goede redding van de Z-W-keeper op een schot van Joris. Na 7 min een hoekschop voor R-W. Deze werd dor Dion genomen en door Mark binnen geknald, 1-0. Mark zorgde ook voor de 2-0 na goed samenspel van de Rood-witten. Een mooie aanval over links waarbij Davy Björn met een steekbal wegstuurde, Björn ging goed door richting achterlijn en leverde een strakke voorzet af die door de inlopende Dion in één op de schoen werd genomen helaas ging de snoeihard rakelings over de kruissing. In de laatste 7 min van de eerste helft ging het snel, Renzo- uitstekend spelende als vervanger van Jeffrey op het middenveld ronde een mooie aanval van Mark, Lucas en Dion af,3-0. Meteen hierna weer Renzo met een schuiver op aangeven van Björn 4-0. Na een mooie combinatie van Davy en Björn stonden er opeens drie R-W-spelers oog in oog met de Z-W-keeper. Eén van die spelers was Mees en die had toevallig ook de bal en met een hard schot in de korte hoek was het 5-0. Net voor de rust een hoekschop voor Z-W die werd goed uitverdedigd. Lucas speelde Renzo aan die dertig meter vrij baan had vervolgens een mooie steekbal op Mees die op zijn beurt weer vrij door kon richting het vijandelijke doel en de bal knap met links diagonaal binnen schoot 6-0. Rust.    Tweede helft. Het was maar blijven regenen en iedereen was tot op het bot kletsnat. Jeffrey ging uit het trainingspak zodat hij toch nog even meekon doen en R-W helemaal compleet was. Mark prikte al na een paar min een hoekschop nonchalant met de buitenschoen achter de Z-W-keeper. In de tweede time out werd er besloten om nog een minuutje of vijf te voetballen en dat het dan wel genoeg was en de strafschoppen ook maar te laten voor wat het was. Joris bepaalde de eindstand met een schot wat nog door een Z-W-verdediger werd aangeraakt op 8-0. R-W vond het genoeg, Z-W was er al een tijdje klaar en scheidsrechter Jop blies voor de laatste maal.

Hierna kon het feest losbarsten. Er werden shirts uitgedeeld, gesponsord door stucadoorsbedrijf Nuy van Hierden (ouders Davy) en Tegelzetbedrijf Peter van Ee (ouders Dennis -ook voor Campers huren het adres), Er was voor elke speler en trainer /coach een mooie trofee als aandenken en/of een bos bloemen. Hierna nog een rondrit op de kar (verzorgt door de familie Kamphuis – ouders Lucas) door het dorp en als afsluiting nog mar een patat voor de jongens. Als team toch een zeer knappe prestatie om kampioen te worden. Af en toe waren de verschillen groot en de uitslag ook. Tegen teams als SDC, Unicum, Batavia en ook Sparta moesten ze vol aan de bak en natuurlijk zat het soms mee (denk aan Sparta) De gedrevenheid om zelfs als je met 14-0 voorstaat nog snel de bal uit de struiken te halen omdat je een hoekschop of indribbel hebt was het hele seizoen groot, door te voetballen tot aan de laatste min. Klasse Jongens en gefeliciteerd met het terechte kampioenschap. Dan nog een bedankje van de trainers/coach aan de ouders voor alle bakjes koffie, bedankt