Rood-Wit ‘58/SDC Putten Vr1

Aan het einde van het afgelopen seizoen hebben jullie misschien een oproep voorbij zien komen waarin er (wanhopig) werd gezocht naar nieuwe speelsters voor ons damesteam. Het kan jullie ook ontgaan zijn, want heel veel reacties heeft dit niet opgeleverd. Om zelfstandig een damesteam op de been te houden, waren er wel reacties nodig, en dit is ons dan ook niet gelukt.

Toch zal het jullie niet ontgaan zijn dat er veelvuldig, een enorme hoeveelheid dames op de club aanwezig is. Nu lijkt het al snel een grote groep, wanneer iedereen 1,5 meter uit elkaar moet staan, maar het zijn er ook daadwerkelijk veel. Hoe is dat mogelijk? Dit is omdat we een oproep van onze plaatsgenoot SDC langs zagen komen, waarin ze voor dit komende seizoen opzoek waren naar een trainer voor Vr2. Hierover hebben we eens geïnformeerd, wellicht zou er een samenwerking van de grond kunnen komen. Er bleek niet alleen gezocht te worden naar een trainer, maar ook de groep bleek, net als bij ons, te krap om lekker aan een competitie te starten. En wanneer de nood het hoogst is, dan is de redding nabij. En zo, na enige vruchtbare overleggen, is een samenwerking ontstaan, met, voorlopig, de duur van 1 seizoen!

 

Hoe ziet dat er dan wel uit, zo’n samenwerking.

Allereerst kan iedereen gewoon lid blijven, waar men dit al was. De 13 speelsters afkomstig van Rood-Wit betalen dus nog gewoon contributie bij Rood-Wit. De 11 speelsters van SDC, doen dit bij hun club. De trainingen zijn wekelijks op maandagavond bij SDC, en op donderdagavond bij Rood-Wit. Wat betreft de wedstrijden: Deze worden om de kalendermaand gespeeld bij de 2 verenigingen. In de even maanden spelen we bij SDC onze thuiswedstrijden, in de oneven maanden op ons sportpark. De kleding heeft eenzelfde verdeling, in de even maanden spelen we in het blauw en in de oneven in het rood! Alles 50/50 verdelen was de insteek, en we denken dat dit op deze manier erg goed geregeld is.

Tot slot: De klasse waarin we uitkomen is de 5e klasse. Wijzelf speelden hier al in, en acteerden in de middenmoot. SDC Vr2 kwam vorig jaar uit in de 4e klasse, maar bungelde in de onderste regionen.. Om voor iedereen een leuke competitie te hebben, en om door middel van leuke resultaten aan elkaar te kunnen wennen, is besloten de 5e klasse aan te houden, met als doelstelling: top 3.

 

De begeleiding.

Zoals boven al genoemd, de trainer komt van Rood-Wit. René Jansen heeft andermaal zijn contract verlengd. René is inmiddels een ervaringsdeskundige en weet als geen ander hoe hij de keuzes die hij maakt, uit moet leggen. Gesprekken, die zich nog het best laten vergelijken met die van tussen Diederik Gommers en Famke-Louise. “Ik heb echt ontzettend veel respect voor het team, maar ik vind gewoon, dat als ik gewoon wissel zit, dat ik dan gewoon niet echt tot mijn recht kom, gewoon. En dat vind ik gewoon lastig…” René legt dan vaak uit dat het team niet zo goed tot zijn recht komt, als de betreffende speler er wel in staat, en er is weer een probleem verholpen.

Naast René, is, vanuit SDC, Gerard van Soest meegekomen, en hij zal de rol van coach en keeperstrainer op zich nemen. Gerard is geen onbekende bij Rood-Wit, heeft er in het verleden zelf ook gespeeld. Hij wijkt qua persoon dan ook niet veel af, van de doorsnee Rood-Witter: Niet zo knap, niet zo slim en zeker geen verstand van voetbal, maar een beste vent!

Ook Mandy van Walderveen heeft weer een rol op zich genomen. In vroegere tijden was zij een absolute smaakmaakster op het veld, maar door ernstig blessureleed is dit helaas niet meer mogelijk. Toch weet zij zich ieder jaar weer onmisbaar te maken. Voor het komende seizoen is zij verantwoordelijk voor social media. We proberen u via deze site zo nu en dan iets mee te geven, maar wil je leuke filmpjes/foto’s en direct van alles op de hoogte zijn: Volg ons dan op Instagram!!

Ohja, Jurgen vd Kraats heeft ook weer ‘ja’ gezegd, tegen welke rol, is niet geheel duidelijk, maar hij hoeft in ieder geval 2 avonden per week niet thuis te zijn…

 

 

De spelers.

Tja, de formele dingen staan nu dan wel uitgelegd, en alles leuk en aardig, maar kunnen die spelers van SDC er eigenlijk wat van? Normaliter zou ik zeggen: KOM KIJKEN! Maar doordat Corona hier een stokje voor heeft gestoken, zal ik hier mijn eerste bevindingen met u delen.

In het algemeen: Het is een jonge, enthousiaste groep, met zeer veel potentie! Dit in tegenstelling tot de dames die wij zelf al hadden. Snelheid, diepgang, leergierig, energiek en enthousiast, een welkome aanvulling op ons team. En nu lijk ik heel negatief over het team waarmee we jarenlang hebben gespeeld, dat is zeker niet wat ik wil.

De in ons team aanwezige rust, duelkracht, ervaring en het spelinzicht zijn dan weer een welkome aanvullingen op de nog onervaren dames van SDC. En dat is, denk ik, wat een samenwerking zou moeten zijn. Gebruik maken van elkaars kwaliteiten! En daarmee, een zo leuk, en goed mogelijk seizoen tegemoet gaan. Alle ingrediënten zijn aanwezig om er een waanzinnig seizoen van te maken, en als de regering (ofwel Corona) niet nog meer restricties op gaat leggen, zullen we in de top van de 5e klasse meedraaien en dromen we zelfs van een bekerstunt..

Zoals al eerder gezegd, wil je niets missen van wat er speelt in, en om, het team, volg ons dan op Instagram en Mandy zal zorgen dat je volledig op de hoogte blijft!

Wij heten: roodwitsdc1 zoek ons, en volg ons!

 

Namens ons hele team: Bedankt voor de leuke reacties die we tot nu toe al gehad hebben, we gaan er een onvergetelijk seizoen van maken.