Update velden Rood-wit`58

Beste Rood-witters, 

 

Vanaf 11 juni gaat het kunstgrasveld van Rood-wit op de schop. Die dag beginnen de mensen van CSC met het inrichten van een werkplaats om ruimte te creëren voor hun machines en voor de materialen die ze nodig hebben. Dan komen er rijplaten te liggen en gaat een stukje omheining om het veld tijdelijk weg. De 12e beginnen ze met het verwijderen van de oude mat. Die rollen ze op inclusief de rubber infill. Er zijn mensen die een stukje van de kunstgrasmat gevraagd hebben, maar dat kan helaas niet. In de 1e plaats omdat het een “voetbalkunstgrasmat” is en die is hel dik, bijna niet in stukken te snijden en ontzettend zwaar. In de 2e plaats is het door de overheid verboden en lopen zowel CSC als Rood-wit risico een grote boete te krijgen als het geconstateerd word. Dus helaas…
De resterende dagen van week 20 worden de drainage en de beton randen gecontroleerd en hersteld.
De tweede week wordt de drainage opnieuw aangesloten en de sporttechnische laag opnieuw aangebracht.
19 juni wordt de sporttechnische laag opnieuw gekeurd en daarna kan begonnen worden met het aanleggen van de nieuwe kunstgrasmat.
Gelijktijdig wordt ook het mini veldje onder handen genomen. Ook daar wordt de oude mat er uit gehaald en komt een nieuwe mat terug.
Als alles voorspoedig verloopt en het weer ook een beetje mee zit kunnen 28 juni alle eerder weg gehaalde hekwerken weer terug geplaatst zijn en is het kunstgrasveld daarna weer pico bello voor het nieuwe voetbalseizoen.

Tegelijkertijd vind het groot onderhoud plaats op de natuurgras velden. Dat zal plaatsvinden vanaf 11 juni. Het natuurgras zal dan minimaal 8 weken rust krijgen zodat ze er bij het begin van het nieuwe seizoen weer prachtig bij kunnen liggen.

 

Teun van Bloemendaal