Zeewolde JO 13-3 / Rood-wit’58 JO 13-1

We mochten ons vanochtend mooi op tijd melden. Want de beide Brammen houden ervan om ergens op tijd te zijn. Zo stonden we vanochtend met temperaturen van 5 graden al om 8:30 uur bij Rood-wit op de parkeerplaats. Met z’n 10-en vertrokken we richting Zeewolde, waar Robin, Thijmen en Jurriën zich bij ons zouden voegen. Jelle kon er vandaag (en de komende tijd) helaas niet bij zijn omdat hij met zijn voet omhoog moet zitten. Beterschap Jelle.

Vol goede moed ging we het veld op, omdat we in de beker een aantal goede wedstrijden hadden neergezet. 7 – 6 gewonnen na een 2-6 achterstand. 2 -2 tegen SDC, terwijl wij een halve wedstrijd met 10 man moesten spelen en 4 – 3 tegen VVOP met een groot aantal kansen voor ons op de gelijkmaker. Helaas voor ons zonk de moed ons al snel in de schoenen, omdat we doordat we waarschijnlijk nog niet helemaal wakker waren al na 1 minuut met 1 – 0 achter kwamen. En als we niet zoveel geluk hadden gehad, dan was het in de eerste 10 minuten ook wel 3 – 0 kunnen wezen, maar gelukkig boden de lat en de paal toen redding. Nadat we van de eerste schrik bekomen waren en we tot de conclusie kwamen, dat wij ook maar eens moesten gaan voetballen, kregen wij verschillende kansen op de 1 – 1. Een goede opbouwende actie van Michiel, die via Jurriën Boaz kon bereiken die hem goed voorgaf. Een mooie solo van Daan van de Bor, die goed voor de keeper kwam. Een mooie pass van Toine op Jamie, die door kon spelen, zodat Daan van Wilgenburg  Robin weg kon sturen mochten allemaal niet baten, ook bij ons wilde de bal er niet in.

Langzaam maar zeker werd Zeewolde weer wat sterker en ondanks, dat Joost en Toine heel wat ballen goed verdedigden. Jari een paar mooie reddingen maakte en Steven verschillende keren goed instapte, kwamen we toch achter te staan met 4 – 0 bij rust.

Het was voor onze Brammen dus genoeg reden om even goed te Brommen en gelukkig hielp dat. De eerste helft van de tweede helft speelden we fel en krijgen goede kansen Thijmen kon Xavier met een steekbal bedienen, zodat Xavier hem voor kon zetten. Aan de andere kant kwamen Boaz en Robin er regelmatig langs en zo kregen we weer wat moed en kansen. Een aantal corners leverde ons dat op maar helaas waar de schoten op goal van Daan en Sven niet tussen de palen. Ook hun keeper lag nog een aantal keer vervelend in de weg. Maar verdedigend ging het een stuk beter, ook aan onze kant kwamen ze er niet langs, en als ze er toch een keer doorheen piepte lag Jari in de weg.

Jammer genoeg voor ons was Zeewolde alleen niet tevreden met de 4 – 0 en ging er aan het einde van de tweede helft nog wat gas bij. Omdat Daan en Toine nog een wedstrijd moesten spelen bij de JO15-2 en dus even gespaard moesten worden werd er wat geschoven in het elftal en daar maakte Zeewolde slim gebruik van. Ze wisten ondanks het goede verdedigen werk, en Jari die een paar ballen mooi pakte, toch nog een keer zo hoog te schieten dat Jari er niet bij kon en een paar keer vervelend over de vleugels te komen. Dit kwam uiteindelijk neer op een 7 – 0 nederlaag. Niet eentje om trots op te zijn, maar wel een wedstrijd waarin we weer een hoop geleerd hebben. Elkaar goed geholpen hebben en niet op elkaar zijn gaan lopen zeuren. Top gedaan jongens en volgende week beter.