Rood-Wit nipt onderuit in 1e competitiewedstrijd

Rood-Wit’58 is de competitie met een nipte nederlaag begonnen. In Ede werd de lastige uitwedstrijd tegen titelkandidaat Fortissimo met 2-1 verloren.

Op Sportpark Hoekelumse Eng gingen beide ploegen na een redelijk gelijkwaardige eerste helft met een 0-0 tussenstand de rust in, dit was mede te danken aan goed keeperswerk van Yorick Hartman. Voor Rood-Wit’58 waren Twan van den Berg en Mark Doppenberg dichtbij een treffer. Fortissimo scoorde direct na rust tweemaal, waarna Rood-Wit’58 in de achtervolging moest. Dit leverde niet meer op dan een strafschopgoal van Bram van Meerveld na een overtreding op invaller Daniël Gerritsen: 2-1.

De nieuwe trainer Bas de Raat: ,,Binnen vijf minuten geven we de wedstrijd eigenlijk weg, desondanks hebben wij onze huid duur verkocht. In de laatste fase gingen wij iets te geforceerd op zoek naar de gelijkmaker. Dat deden we niet handig genoeg, de bal werd de hele tijd in de trechter gegooid. Ondanks deze nederlaag bevalt mijn eerste periode bij Rood-Wit’58 goed, het is een prettige club met leuke mensen. Voetballend moeten we nog wel wat stappen zetten, onze doelstelling is om in de top vijf te eindigen.”

Zaterdag speelt Rood-Wit’58 de eerste thuiswedstrijd tegen VV Barneveld.