Winand schiet Rood-Wit in 90e minuut naar de drie punten

Dankzij de winnende goal van Winand van de Kamp in de slotfase heeft Rood-Wit’58 de derby tegen VV Barneveld met 2-1 gewonnen. Beide ploegen verloren bij de competitiestart met minimaal verschil van een titelkandidaat en waren op Sportpark De Eendracht gebrand de eerste punten van het seizoen te veroveren.

In een gelijkopgaande eerste helft kwamen de bezoekers uit Barneveld op voorsprong dankzij een doelpunt van Ezra Nahumury vlak voor rust. In de tweede helft lag het initiatief bij Rood-Wit’58 en gokte VVB op de omschakeling en was het via Kobien Alyasi en Joep van den Brink dichtbij een tweede treffer. Nadat Bram van Meerveld al op de paal schoot, kwam de thuisclub een kwartier voor tijd op gelijke hoogte door een doeltreffende kopbal van Jop van Eijden. In de blessuretijd profiteerde Winand van de Kamp van de fout in de verdediging van VV Barneveld en schoot de spits Rood-Wit’58 naar de zege: 2-1.

De winnende trainer Bas de Raat: ,,Op basis van het voetballende gedeelte hebben wij terecht gewonnen, niet op basis van het aantal kansen. Wij speelden tot de zestien meter goed, maar dat moet nog meer kansen opleveren. Mooi dat de winnende goal door Winand van de Kamp werd gescoord, een mooie beloning voor het harde werken van hem en het team.”

Trainer Jason Nahumury van VV Barneveld: ,,Heel frustrerend dat wij weer door een persoonlijke fout in de slotfase een wedstrijd verliezen. Vorige week deed pijn, maar deze komt nog harder aan. Wij kozen ervoor om in de tweede helft hun het spel te laten maken en via de counter gevaarlijk te worden. Maar beter zo verliezen dan kansloos weggespeeld worden, dit biedt perspectief voor de rest van het seizoen.”

Zaterdag speelt VV Barneveld thuis tegen DVOV en moet Rood-Wit’58 naar Ermelo voor een treffen met EFC’58.