20180412 Sponsoravond Rood-Wit

Sponsoravond van Rood-Wit’58 zeer geslaagd!
.
.
Klik eerst op de foto en lees daarna het mooie verhaal over de sponsoravond.
.


.
.
Afgelopen donderdag 12 april 2018 genoten 70 sponsoren en gasten van Rood-Wit’58 tijdens een sponsoravond van een voetballezing van internationaal scheidsrechter Bas Nijhuis en ex-internationaal assistent-scheidsrechter Coen Droste.
.
Donderdagavond werden alle sponsoren van harte welkom geheten met een welkomstdrankje aangeboden door spelers van het eerste elftal. Na binnenkomst werden alle sponsoren en gasten door voorzitter Gerard van de Kamp van harte welkom geheten. Hij bedankte alle sponsoren voor hun bijdrage aan de club en benadrukte dat de club niet zonder de (financiële) steun van de sponsoren kan bestaan in deze huidige tijd.
Na dit welkom werd de avond gestart door het overheerlijke buffet van Slagerij Tomassen te openen.
Het ontbrak alle gasten aan niets omdat onze toppers van het eerste elftal van Rood-Wit de bediening van de gasten verzorgden. Ze staan hun mannetje ook zeker buiten het veld!
.
Rond half 8 was het de beurt aan Bas Nijhuis en Coen Droste. Met behulp van moderne media en de nodige zelfspot trainden ze meerdere malen de lachspieren van de bezoekers.
.
Beide heren moeten in enkele tienden van seconden de juiste afwegingen en beslissingen maken. Het fluiten op internationaal niveau is niet voor veel Nederlandse toparbiters is weggelegd. ,,Om dat hoge internationale niveau vast te houden mag je geen fouten maken. Bjorn Kuipers zat aan die top, maar met maar één foute beslissing vragen ze je zo zes maanden niet meer bij de UEFA”, aldus Bas Nijhuis.
.
Het respect voor scheidsrechters is ook vaak ver te zoeken. Zo krijgen de scheidsrechters vaak vele en nare scheldwoorden en ziektes naar hun hoofd geslingerd tijdens de warming-up en/of tijdens de wedstrijd. Ook de sociale media is niet meer weg te denken in de voetballerij. Alhoewel het niet altijd even makkelijk is proberen Bas en Coen daar toch boven te staan door simpel te relativeren. ,,Fouten toegeven voor de Tv-camera’s hoort er ook bij. Wanneer FOX Sports binnen vijf minuten na de wedstrijd op je kleedkamerdeur klopt weet je dat er iets niet helemaal goed is gegaan. Dan moet je groot genoeg zijn om daarvoor open te staan”, aldus Bas Nijhuis. Verder is Bas Nijhuis voorstander van verdere technologische doorvoeringen. Daarin gaat hij erg ver. Volgens hem zou het mooi zijn om een robot langs de lijn te laten gaan (zoals dit met camera’s bij het schaatsen gebeurd) om te bepalen of het wel of geen buitenspel is. “Dan is Coen Droste overbodig en kan de KNVB een deel van zijn salaris aan mij geven”, gniffelt Bas. Het gevolg was één grote lachsalvo in de kantine van Rood-Wit.
.
Ook vertelde Bas van Nijhuis over zijn gesprekjes met Cristiano Ronaldo tijdens een belangrijke wedstrijd. Spelers en scheidsrechters kunnen heel anders overkomen op beeld dan ze in het echt zijn. Tijdens een wedstrijd kon Bas Nijhuis Ronaldo bijna niet meer bijhouden omdat Cristiano Ronaldo constant in de aanval ging. Hij grapte naar Ronaldo: “have mercy with the ref”. Ronaldo verlaagde zijn tempo en na een tijdje tikte Ronaldo Bas Nijhuis aan en vroeg: “are you alright now? Can I go now ?”
.
Verder hebben Bas en Coen veel van de wereld gezien. Vaak mogen ze verblijven in luxe 5 sterren hotels in de stad waar ze een Champions League wedstrijden in goede banen moeten begeleiden. ,,Een stukje sightseeing hoort daar natuurlijk ook bij”, aldus Coen. Hij liet zelfs filmpjes zien waarbij ze in Griekenland onder politiebegeleiding ’s middags gingen lunchen. De politie in Griekenland houdt er ook nog een hele eigen competitie op na: wie van de agenten rijdt de snelste tijd om de scheidsrechters in het station af te leveren. Het is een wonder dat er nog gefloten kon worden!
.
Voorzitter Gerard van de Kamp bedankte beide heren voor de humoristische en spraakmakende avond en liet beide heren niet met lege handen naar Haaksbergen teruggaan. Een mooie blos bloemen in de clubkleuren samen met Puttens Hert bier konden de heren erg waarderen. Het publiek bedankte Bas en Coen met een luid applaus. Nadat de voorzitter alle aanwezigen had bedankt voor hun komst gingen Bas en Coen nog gezellig met verschillende sponsoren en het eerste elftal op de foto. Het bleef nog lang gezellig in de Rood-Wit kantine. Volgens mij hebben Bas en Coen zelfs het licht uit gedaan. ☺
.
Kortom: een zeer geslaagde Sponsoravond!
Mede mogelijk gemaakt door bijdragen van Hatchcon en slagerij Tomassen.

Agenda Rood-wit `58
  • Geen evenementen
Hoofdsponsoren
Clubsponsoren
Subsponsoren
Cosponsoren
Sponsor Kliks