Belangrijke zege Rood-Wit’58

Rood-Wit’58 heeft zaterdag de belangrijke thuiswedstrijd tegen directe concurrent Sportclub Brummen met 1-0 gewonnen. Door de tweede competitiezege passeert Rood-Wit’58 de opponent uit Brummen op de ranglijst en is de aansluiting met de middenmoot gevonden.

Na twee achtereenvolgende nederlagen was een driepunter voor Rood-Wit’58 zeer welkom, trainer Bas de Raat kon echter niet beschikken over acht selectiespelers waaronder de aanvallers Jop van Eijden, Twan van den Berg en Giovanni Vermeulen. Op Sportpark de Eendracht ontspon zich een wedstrijd tussen twee teams met een hele andere speelstijl. Terwijl Rood-Wit met verzorgd aanvalsspel mogelijkheden wil creëren, kiest de opponent uit Brummen voor de lange bal om met veel fysiek en opportunisme tot kansen te komen. In een redelijk gelijkwaardige eerste helft kreeg de thuisclub via Carlo Hoogendijk, Corné van den Brink en Ruben Lubbertsen mogelijkheden om de score te openen. Pas halverwege de tweede helft werd de status quo doorbroken toen Rood-Wit’58 na een prachtige aanval uit het boekje op voorsprong kwam: Van den Brink was het eindstation van een aanval via Mark Doppenberg en Lubbertsen. Dit was het begin van het slotoffensief van Sportclub Brummen en omdat Rood-Wit te geforceerd op zoek ging naar de ruimte achter de defensie van Brummen bleef het spannend. In de slotfase maakte onder 17-speler Mika Reijersen nog zijn debuut en kon uiteindelijk de eerste ‘nul’ van doelman Yorick Hartman gevierd worden: 1-0.

Trainer Bas de Raat: ,,Wij zijn heel blij met deze overwinning. Het ging niet van harte, maar we hebben de nul gehouden en drie belangrijke punten veroverd. Wij hadden moeite met hun manier van spelen en hebben in het laatste kwart ook te snel de lange bal gezocht. Vandaag moesten wij het zonder acht spelers doen, op Tristan Stoffer en Herman Schaap na verwachten wij de meeste spelers snel terug. Donderdagavond oefenen wij tegen vijfdeklasser VV Schalkwijk en na een vrij weekend wacht dan DVOV. Wij hebben nu met een volle ziekenboeg met onder meer Fortissimo en Blauw Geel’55 al een zwaar programma gehad dus onze doelstelling om in de top vijf te eindigen moet mogelijk zijn.”