Corona Update; met ingang van 5 juni. Kantine NIET open.

We hebben allemaal kunnen zien dat er weer veel mogelijk is vanaf 5 juni. Zeker voor de jeugd t/m 17, die weer regionaal wedstrijden mogen gaan voetballen. Toch hebben wij als bestuur, in goed overleg met de kantine, moeten besluiten om de kantine/het terras dicht te houden.

Net als iedereen smachten we naar de gezelligheid, maar deze kan, ondanks de versoepelingen, niet geboden worden. Er zitten nog teveel haken en ogen aan een gezellig bezoek aan de club. Lees gerust de instructies bij omliggende verenigingen, waarvan enkele wél hebben besloten om de kantine/het terras te openen, hoe dit in zijn werk gaat. Met reserveringen, verplicht zitten, een maximaal aantal mensen per tafel, bediening, aansprakelijkheid en geen vrije toegang tot het terrein. Dit is niet wat wij onder, een ontspannen middagje op de club, verstaan.

Wat doen we wel?

Wat betreft de jeugd t/m 17 jaar:

–          We nemen deel aan de RegioCup, iedere zaterdag  in de maand juni.

–          Voor thuisspelende teams zijn hiervoor, naast de spelers en teambegeleiding, geen ouders/ supporters welkom.

–          Voor uitspelende teams, mogen er enkele ouders mee, die de kinderen naar de wedstrijd vervoeren. Zij zijn welkom, met inachtneming van de geldende coronaregels.

–          De kleed- en doucheruimten, en ook de toiletten, zijn weer geopend.

–          Er is (onbeperkt) limonade en water voor de spelers in het hokje (Wedstrijdsecretariaat) en ook de begeleiders/gasten kunnen hier koffie/thee krijgen.

–          Halen en brengen van de kinderen, graag op de parkeerplaats en ook hier geldt nog altijd de 1,5 m regel.

Wat betreft de oudere jeugd en senioren:

–          Er mag weer getraind worden, en er mogen met/tegen andere teams/spelers van de club, wedstrijden worden gespeeld. Dit in groepen van max 30, waarbij de 1,5 m afstand niet meer geldt. Maar let op, buiten het veld geldt deze afstand nog wel altijd!

–          Er zijn geen supporters welkom op de club, alleen leden van Rood-Wit, die ook daadwerkelijk komen spelen, of die een rol hebben om de training in goede banen te leiden. 

–          De kleed- en doucheruimten zijn weer geopend. En voor de duidelijkheid, een kleedkamer heeft een andere functie dan een kantine, en dat houden we zo! Denk hierbij ook aan de 1,5 m afstand die hier wel(!) moet worden gehandhaafd.

–          Zoals hierboven al gemeld, de kantine/ het terras zijn gesloten. Zorg dus zelf dat je wat te drinken bij je hebt, of een fles voor jezelf, die je kan vullen met water.

Mochten er, binnen de hierboven gestelde regels, ideeën ontstaan om één en ander te organiseren, of heb je toch nog vragen, laat het ons weten! We denken graag mee om alles in goede, en vooral ook veilige, banen te leiden…

Het hoofdbestuur.

Evert, Hermien, Johan, Jurgen, Martin, Rob en René.