Douches buiten gebruik

Maandag 23 augustus begint Blankespoor met de grootschalige werkzaamheden aan de CV-technische installatie t.b.v. onze douches. We hopen dat zij deze werkzaamheden snel kunnen afronden, zodat we met een goede 1,5 week na de start van de werkzaamheden weer gebruik kunnen maken van de douches.

De terechte vraag die veel gesteld wordt; waarom zijn de douches niet klaar voor het begin van het seizoen?

Toen eind vorig seizoen de douches weer in gebruik genomen konden worden, bleek dat beide installaties niet meer wilden opstarten. Nadat de Stichting Buitensport Blankespoor had laten controleren wat er aan de hand was, bleek de vervelende conclusie dat de installatie aan vervangen toe was.

Vervolgens is door de stichting een offerte opgevraagd bij Blankespoor, welke voorgelegd diende te worden bij de gemeente. Immers het gaat over een bedrag, dat niet door de stichting kan worden opgehoest, maar waarvoor een investeringssubsidie bij de gemeente moet worden aangevraagd.

In het Sportaccommodatieplan was logischerwijs uitgegaan van een normale levensduur van 15 jaar, zodat het bedrag niet in de lopende begroting was meegenomen. Deze vervroegde investering moest zodoende intern worden goedgekeurd door de gemeente. Gelukkig was de gemeente positief, waardoor dat licht op groen ging.

Aangezien het geen simpele CV ketel betreft, maar een exclusieve installatie, ligt dit niet standaard op voorraad. Blankespoor heeft de benodigde materialen zo snel mogelijk besteld en gaat na de bouwvak direct aan de slag om het probleem op te lossen.

Hadden wij het graag anders gezien? Jazeker, maar soms lopen zaken nu eenmaal niet zoals je wenst dat ze lopen. Onvoorziene omstandigheden blijven nu eenmaal lastig te managen.

We hopen met deze uitleg wat meer duidelijkheid te hebben verschaft over situatie en gaan ervan uit dat we eind deze maand weer lekker kunnen douchen!

Het bestuur en de Stichting Buitensport