Dure middag Rood-Wit’58

Rood-Wit’58 heeft de competitie afgesloten met een 2-2 gelijkspel tegen middenmoter GVC. Vervelender dan het puntenverlies waren de twee rode kaarten in de slotfase waardoor de ploeg van trainer Ramazan Pinarbasi het in de eerste wedstrijd van de nacompetitie zonder Jürgen Hoegen en Justin Bos moet doen.

Zonder tot goed voetbal te komen, leek Rood-Wit’58 de competitie met een driepunter goed af te sluiten. Na ruim tien minuten opende Daniel Gerritsen de score op aangeven van Marcel van Nieuwenhuizen. Al snel in de tweede helft kwam de thuisploeg op 2-0 toen een schot van Jop van Eijden via de lat en een verdediger de 2-0 betekende. GVC scoorde echter snel de aansluitingstreffer waarna het tien minuten voor tijd ook nog 2-2 werd. Daarna kreeg Jürgen Hoegen een rode kaart vanwege het neerhalen van een doorgebroken tegenstander en werd de wedstrijd even gestaakt. In het restant moest Rood-Wit’58 zelfs met negen man verder omdat Justin Bos vanwege commentaar op de leiding ook zijn tweede gele kaart had gekregen.

Trainer Panarbasi: ,,Het was de bedoeling om met een leuke wedstrijd de competitie af te sluiten en geen onnodige schade op te lopen, dat is helaas niet gelukt. In mijn beleving was de rode kaart zwaar gestraft, verder was het duidelijk niet onze beste wedstrijd.” Het duel tegen de Wageningse studentenformatie was niet alleen het einde van de reguliere competitie, maar ook het begin van de voorbereiding aan de nacompetitie. Donderdagavond oefent Rood-Wit’58 tegen Terschuurse Boys om het dinsdagavond in een loodzware route op jacht naar promotie naar de derde klasse tegen WZC Wapenveld op te nemen.