In Memoriam: Dik van Boeschoten

Gisteren werden we op de hoogte gebracht van het overlijden van een echte Roodwitter: Dik van Boeschoten. Dik was al langere tijd ziek en is op 78-jarige leeftijd overleden.

Langs deze weg willen wij de familie Van Boeschoten condoleren met dit grote verlies, en hen veel sterkte en kracht toe wensen, voor nu, en de komende tijd.

Iedereen binnen Rood-Wit zal Dik kennen, want Dik was veel en vaak op onze club te vinden.

Zolang als mijn geheugen gaat, was Dik supporter van ons eerste elftal. In het begin uiteraard altijd samen met haar man Gerrit “de Bok” van Boeschoten, met Wijm Willemsen en later samen met Dien.

Dik samen met Wijm, uit bij Veluwse Boys langs de lijn, begin 2006.

Of Rood-Wit nu thuis speelde of heel ver weg, Dik was erbij als supporter. En of het eerste nu kampioen werd of degradeerde, Dik was er altijd bij om het elftal aan te moedigen. Ik kan me nog een keer eens trainingskamp van het eerste herinneren, waarbij er een oefenwedstrijd werd gespeeld ergens richting de Duitse grens. En wie kwam er die kant op om te supporten, juist… onze Dik….

De laatste jaren was Dik moeilijker ter been en werden de uitwedstrijden noodgedwongen overgeslagen. Maar thuis bleef ze hondstrouw elke wedstrijd bezoeken. Dan stond haar auto achter het hek aan de Bato’sweg en had ze een mooi uitzicht over het veld. Een beeld van afgelopen seizoen; Jop met een doelpoging tegen SDS, met in de achtergrond Dik die op de eerste rij zit.

Daarnaast was Dik elke zaterdagmiddag in de Rood-Wit kantine te vinden. Aan haar vaste tafel, met de vaste groep tafelgasten.

Ook was ze fanatiek supporter van eigen haar kinderen en haar kleinkinderen. De laatste jaren speelden kleinzoons Danny en Leon wel eens samen in het tweede elftal, en dan wist je een ding zeker….Dik stond met de bolide achter het hek.

Met Dik verliezen we een ongekend trouwe supporter van onze club en een geweldig mens. Menigmaal gaf ze richting ons als bestuur haar mening over het een of ander, maar altijd met een positieve noot.

Net als bij het overlijden van haar man Gerrit, was het de wens van Dik om de condoleance plaats te laten vinden op de plek waar ze zo graag kwam, de Rood-Wit kantine.

Uiteraard hebben wij aan dit verzoek gehoor gegeven. A.s. maandag 31 juli tussen 19.30 uur en 20.30 uur is er gelegenheid om de familie te komen condoleren op onze club.

Dik, bedankt voor alles. We gaan je ontzettend missen!!

Het Bestuur

Rouwkaart: