Knappe bekerzege Rood-Wit ’58

VEENHUIZERVELD- Ondanks een prima 4-2 overwinning op derdeklasser Zeewolde is Rood-Wit’58 op doelsaldo uitgeschakeld in het bekertoernooi. De vierdeklasser uit Veenhuizerveld speelde een uitstekend eerste gedeelte en kwam zelfs op een 4-0 voorsprong. Reaal Dronten bekert als poulewinnaar verder.

Op Sportpark De Eendracht keerde doelman Joris ten Bolscher na een blessure weer terug in de ploeg en opende Bram van Meerveld na een corner via de keeper al snel de score. Aanvoerder Marijn van Meerveld verdubbelde halverwege de eerste helft met een mooi schot van afstand de voorsprong. Met een geplaatste kopbal scoorde Gerwin van Nieuwenhuizen vlak na rust de derde goal voor de thuisploeg, waarna Jop van Eijden alert een verdedigingsfout afstrafte en het zelfs 4-0 werd. Binnen tien minuten kwamen de bezoekers uit Zeewolde terug tot 4-2, maar omdat de aansluitingstreffer uitbleef werd het nooit meer echt spannend en sluit Rood-Wit’58 met een positief gevoel de voorbereiding af.

Zaterdag begint het team van Trainer Ramazan Pinarbasi aan de competitie met een thuiswedstrijd tegen WVV Wageningen.