Rood-Wit haakt af in titelstrijd

Door een onverwachte 1-3 nederlaag tegen sv Reaal Dronten lijkt Rood-Wit’58 af te haken in de titelstrijd van de vierde klasse B. Het team van trainer Albert van Nijhuis is gezakt naar de vijfde positie.

Op Sportpark De Eendracht begon Jesse Blokhuis in de basis nadat Carlo Hoogendijk in de warming-up geblesseerd uitviel. Rood-Wit’58 had een valse start en stond na twintig minuten al op een 0-2 achterstand. Na de snelle aansluitingstreffer van Corné van den Brink ging Rood-Wit’58 op jacht naar de gelijkmaker, maar vooral Van den Brink miste net wat geluk in de afronding. In de tweede helft was Matthijs van Oostende dichtbij de gelijkmaker, maar moest de thuisclub het laatste half uur met een man minder verder na de tweede gele kaart van Matthijs van Oostende. Met tien man verloor Rood-Wit’58 het overwicht en besliste de degradatiekandidaat uit Dronten tien minuten voor tijd de wedstrijd: 1-3.

Zaterdag staat er voor Rood-Wit’58 een opmerkelijke wedstrijd op het programma wanneer het in Biddinghuizen BAS treft dat gecoacht wordt door oud-trainer Ramazan Pinarbasi.