Rood-Wit pakt belangrijke overwinning in Veenendaal

In de strijd tegen degradatie heeft Rood-Wit’58 een belangrijke overwinning gehaald. Op bezoek bij subtopper Veenendaal won de rood witte formatie uit Putten knap met 0-1 dankzij een doelpunt van Jop van Eijden. Door de driepunter hervindt Rood-Wit’58 de aansluiting met de middenmoot.

Het eerste duel tussen beide ploegen leverde een doelpuntenfestijn en een 4-4 gelijkspel op. Op Sportpark De Groene Velden in Veenendaal waren grote kansen echter zeldzaam en had de thuisploeg vooral na rust veel meer balbezit, maar was het Rood-Wit’58 dat er met de overwinning vandoor ging. Vlak voor rust scoorde Van Eijden koppend de enige treffer na goed voorbereidend werk van Marijn van Meerveld.

Trainer Albert van Nijhuis: “Dit zijn drie bonuspunten voor ons tegen een tegenstander die voetballend beter was. Wij begonnen prima en hadden in het eerste kwart via Marcel van Nieuwenhuizen ook wat mogelijkheden. Daarna waren we de regie kwijt en hebben we vooral achter de bal aangelopen. Vooral dankzij ons sterke centrale verdedigingsduo Tanno Liemburg en Marijn van Meerveld hebben we ook nauwelijks grote kansen weggegeven”.

Zaterdag speelt Rood-Wit’58 thuis tegen middenmoter ONA’53.

bron: www.barneveldsekrant.nl

foto’s van Teun:

https://photos.app.goo.gl/RKxawm23aXPURwJC7