Rood-Wit sluit lastige week af met winst op Stroe

Na een lastige week heeft Rood-Wit’58 de derby in Stroe verrassend eenvoudig met 0-3 gewonnen, de eindstand stond al na een half uur op het scorebord. Door de knappe zege stijgt Rood-Wit’58 naar de tweede plaats terwijl Stroe op nacompetitiepositie tien blijft.

Na de spectaculaire heenwedstrijd met de winnende goal voor Rood-Wit’58 in de laatste minuut tegen een tiental van Stroe en het gedwongen vertrek van Ramazan Pinarbasi uit Veenhuizerveld waren vooraf alle ingrediënten voor een interessante derby aanwezig. In de praktijk viel het echter tegen, Rood-Wit was zaterdag op De Bosrand een maatje te groot voor Stroe dat geen moment aanspraak kon maken op een resultaat.

Na een kwartier opende Mark Doppenberg junior de score voor Rood-Wit na een fraaie assist van Corné van den Brink. Na een half uur was de 0-3 eindstand zelfs al bereikt. De fraaie 0-2 werd gescoord door Matthijs van Oostende op aangeven van Twan van den Berg en de derde treffer was de tweede goal van Mark Doppenberg junior, die vanwege de absentie van de zieke topscorer Jop van Eijden als aanvallende middenvelder speelde.

Doordat Rood-Wit’58 donderdagavond per direct afscheid nam van hoofdtrainer Pinarbasi nam assistent-trainer Bram Doppenberg de honneurs waar en hij begon met een fraaie zege. Doppenberg: ,,Voor Rood-Wit’58 was het natuurlijk echt een rotweek, maar we hebben het gelukkig heel goed afgesloten. Wij moeten verder en spelen ook echt ergens om. We wisten van te voren dat al onze concurrenten tegen elkaar moesten en dat we goede zaken konden doen. Maar dan moesten we wel winnen en zo makkelijk is dat niet bij Stroe uit. De eerste helft was heel goed van onze kant, de tweede helft was net die extra drive eraf. Maar met een mooie 0-3 zege hoor je mij niet mopperen.”

Bij Stroe ontbrak niet alleen topscorer Milan van Essen, ook trainer Jan van den Heuvel was vanwege vakantie afwezig. Assistent-trainer Elwin van Miltenburg was duidelijk: ,,Wij hebben terecht verloren van een betere tegenstander. Het was slappe hap bij ons, we hadden duidelijke afspraken gemaakt maar verloren elk duel. Na de 0-3 achterstand hink je op twee gedachten: snel proberen te scoren en de schade beperkt houden. Helaas, we hebben vandaag ondermaats gepresteerd, terwijl we de punten in de strijd om handhaving hard nodig hebben.

Bron: www.barneveldsekrant.nl

foto’s Teun:

https://photos.app.goo.gl/Fu7xXiSMqLVfPYh36