Rood-Wit speelt gelijk in en tegen Stroe, 1-1

STROE Met tien man heeft VV Stroe in de slotfase van het degradatieduel tegen Rood-Wit’58 nog een punt gepakt: 1-1. Beide clubs schieten met de puntendeling weinig op: Stroe blijft op de voorlaatste plek en Rood-Wit zakt naar de elfde positie.https://0ea7a41ead18c2b977d2be5d276a9716.safeframe.googlesyndication.com/safeframe/1-0-38/html/container.html

Op Sportpark De Bosrand begon Rood-Wit’58 sterk aan het duel en kreeg het via Marijn van Meerveld, Jop van Eijden en Wesley Ruiter grote kansen op de openingstreffer. Bovendien kopte Van Eijden tegen de lat. Nadat Dylan Morren voor het eerste gevaar voor Stroe had gezorgd, bracht Bram van Meerveld Rood-Wit na vijfentwintig minuten verdiend op voorsprong door een vrije trap via de binnenkant van de paal binnen te schieten: 0-1. Vlak voor rust was Stroe via Mark Koudijs en Milan dichtbij de gelijkmaker, maar doelman Joris ten Bolscher redde bekwaam.

In de tweede helft bracht Stroe extra strijdlust en vier invallers en kwam het steeds beter in de wedstrijd. Nadat Ariën Arends dichtbij de gelijkmaker was, kregen de bezoekers uit Veenhuizerveld een grote kans om de wedstrijd te beslissen. Doelman Pelle van Asselt hield zijn ploeg met een knappe reflex op een kopbal van Marcel van Nieuwenhuizen echter knap op de been. Stroe kreeg een nieuwe tegenvaller te verwerken toen invaller Gert van Rootselaar met tweemaal geel werd weggestuurd, maar met tien tegen elf wist de thuisclub toch nog een punt te redden. Nadat eerst Mark Koudijs al dichtbij de gelijkmaker was, bepaalde invaller Axel Lensen na voorbereidend werk van Roy Groenevelt de eindstand op 1-1. 

Stroe trainer Bert van den Brink: “Ik sta hier met een dubbel gevoel. Op voorhand was het de bedoeling dat we vandaag drie punten zouden halen, aan de andere kant is het knap dat we in de slotfase met een man minder toch nog een punt veroveren. Over de eerste helft kan ik duidelijk zijn: Rood-Wit was duidelijk beter. Na rust hebben we met veel beleving en strijdlust karakter getoond en uiteindelijk ook een beloning gekregen. Qua resultaat was het een slechte zaterdag, maar het vele publiek heeft wel genoten van een echte wedstrijd met veel strijd. “

Trainer Albert van Nijhuis van Rood-Wit’58: “Dit gelijkspel voelt als een nederlaag. In de eerste helft waren we heer en meester en hadden we een flink aantal grote kansen om afstand te nemen. Na rust begon Stroe opportunistischer te spelen en maakten wij onvoldoende gebruik van de ruimte. Dat we in de slotfase nog een goal tegen kregen is heel vervelend, maar ook onze eigen schuld. We hebben gewoon te weinig scorend vermogen in de ploeg waardoor het tot de laatste speeldag van de competitie spannend zal blijven en we voor elk punt moeten vechten. Enige positieve van vandaag is dat wij vijf punten voorsprong op Stroe houden”.

Dinsdagavond vervolgt Stroe thuis tegen koploper Otterlo de competitie, Rood-Wit’58 speelt dan thuis tegen SKV.

Foto’s van Teun

https://photos.app.goo.gl/md3dk6FYBhBMJYeu5