Rood-Wit start de competitie met een nederlaag tegen Zeewolde

Na bijna een jaar speelden de Roodwitten eindelijk weer een competitiewedstrijd, en wel thuis tegen Zeewolde. Dat Zeewolde mee wil gaan doen om de bovenste plaatsen was al voor de competitie duidelijk en helaas bleek dit ook tijdens de wedstrijd zichtbaar.

Hierbij het verslag van www.barneveldsekrant.nl

PUTTEN- Rood-Wit’58 is de competitie begonnen met een 0-3 nederlaag tegen titelkandidaat Zeewolde. De individuele kwaliteit van de bezoekers uit Flevoland gaf de doorslag tegen de hardwerkende en bij vlagen goed voetballende ploeg van trainer Albert van Nijhuis. 

Op Sportpark De Eendracht kreeg aanvoerder Marijn van Meerveld uit een corner de kans op de openingstreffer, maar was het Zeewolde dat halverwege de eerste helft na een fraaie aanval op voorsprong kwam. Niet zonder geluk verdubbelden de bezoekers niet veel later de marge: 0-2. Hoewel Tanno Liemburg en Bram van Meerveld (paal) dichtbij de aansluitingstreffer waren, scoorde Zeewolde in de slotfase de beslissende derde treffer. 

Trainer Van Nijhuis was ondanks de nederlaag niet ontevreden: ,,Wij begonnen heel goed en hadden de wedstrijd redelijk onder controle. Zeewolde heeft een paar hele goede spelers die het verschil maakten. Qua kansenverhouding ging het gelijk op, qua veldspel waren zij beter. In het laatste kwartier hebben wij aanvallend gewisseld om wat te forceren, maar na hun derde doelpunt uit buitenspelpositie was de wedstrijd beslist”.

Zaterdag treedt Rood-Wit’58 in Voorthuizen aan tegen VVOP.

.

Teun was erbij voor de nodige kiekjes.

[ngg src=”galleries” ids=”196″ display=”basic_thumbnail” thumbnail_crop=”0″]