Rood-Wit – Ulu Spor 3-3

VIERDE KLASSE Een winnaar kende de topper in de vierde klasse B tussen Rood-Wit’58 en Ulu Spor niet (3-3), of het moest het publiek zijn. Dat had slechts in zeer geringe mate de weg naar sportpark De Eendracht weten te vinden. Zonde, want de thuisblijvers misten een attractieve en hartverwarmende partij en bovenal de verrichtingen van nieuwkomer Twan van den Berg.

Smaakmaker Jop van Eijden bracht zaterdagmiddag de thuisploeg middels een perfect uitgevoerde counter, enigszins tegen de verhouding in, al vroeg op voorsprong. De routinier vormt dit seizoen een koppeltje met de 24-jarige Twan van den Berg en die twee mannen wisten elkaar ook in deze wedstrijd weer gemakkelijk te vinden.

Geen vanzelfsprekendheid, want Van den Berg speelde vorig seizoen nog niet bij Rood-Wit’58. Sterker nog, hij speelde niet eens in een eerste elftal. Van den Berg voetbalde met plezier in het zevende bij plaatsgenoot SDC Putten. Een vriendenteam waar gezelligheid voorop stond en prestaties op de tweede plaats kwamen. ,,Ik geloof dat we in de reserve vijfde klasse speelden”, glimlacht de Puttenaar.

Voorbereiding

Ergens kriebelde er toch iets bij de middenvelder. ,,Ik wilde na al die seizoenen bij SDC toch kijken of ik iets hoger kon spelen. Middels mijn zus, die hier in het vrouwenteam speelt, kwam ik in contact met deze club. Na een gesprek met de trainer ben ik in de voorbereiding aangesloten. Afgesproken was dat als ik het niet zou redden, ik dan op tijd weer terug naar mijn oude club zou kunnen.”

Voor Van den Berg was het wel even wennen in het begin. ,,Dit was wel even een tempootje omhoog ja, maar ik kon eigenlijk meteen goed meekomen en stond in de eerste wedstrijd, een bekerduel, meteen in de basis. Daar ben ik sindsdien niet meer uit gegaan.”

Aanwinst

Die trainer, Ramazan Pinarbasi, is maar wat blij met de nieuwe aanwinst van Rood-Wit. ,,We moesten op zoek naar nieuwe spelers nadat er vorig seizoen zes waren gestopt of vertrokken en toen diende Twan zich aan. Dat heeft prima uitgepakt, want hij is momenteel een belangrijke speler. Stabiel en aanvallend sterk.”

Dat laatste blijkt ook in de wedstrijd tegen de nummer drie Ulu Spor als Van den Berg het hoofd koel houdt en op het aangeven van (wie anders) Jop van Eijden, de bal langs doelman Omer Senturk schuift en zijn ploeg op een 2-1 voorsprong zet. ,,Ik weet niet wat het is, maar met Job klikt het gewoon zowel binnen als buiten het veld. Ik geef graag lange ballen en dat is aan Job natuurlijk goed besteed, want hij speelt graag op de counter.”

Traptechniek

Het zorgt in de topper tussen de nummer twee en drie voor veel gevaarlijke en spectaculaire situaties voor het doel van Ulu Spor. De traptechniek van Van den Berg is een wapen voor de formatie van Pinarbasi. Van den Berg neemt vrijwel alle hoekschoppen en ook de meeste corners voor zijn rekening. Een winnende trap zat daar zaterdagmiddag na zijn treffer niet meer bij.

Van den Berg was evenals zijn trainer eensluidend in het oordeel over de wedstrijd. ,,Een gelijkspel vind ik wel terechte. Ulu Spor is een lastige ploeg. Technisch en met goede voetballers. Wij moeten het meer hebben van ons collectief en van hard werken Dat heeft elkaar deze wedstrijd in evenwicht gehouden.”

Ondanks de remise tussen Rood-Wit en Ulu Spor blijft de stand aan kop ongewijzigd, want ook koploper SEH moest genoegen nemen met een punt tegen de nummer vier, DSV’61.

Bron: De Stentor

Foto’s Teun:

https://photos.app.goo.gl/oPrGiPKWnMBmfad89