Rood-Wit verliest met 4-0 van Harskamp

Vierdeklasser Harskamp heeft de clash tegen het gelijkstaande Rood Wit met 4-0 gewonnen. Nog een punt is nodig om definitief de tweede plaats veilig te stellen.

,,De tweede plaats is belangrijk met het oog op nacompetitie voetbal. Je slaat de eerste ronde over en daarna speel je twee ronde thuis. Dat is niet alleen een voordeel voor de penningmeester maar ook voor mijn team. Spelen op ons eigen goede kunstgras is zo belangrijk”, opende Harskamp trainer Collin Oosterholt. Een paar meter verder stond Rood Wit trainer Ramazan Pinarbasi de balans op te maken. ,,Aan de ene kant ben ik heel trots wat dit team ondanks de vele blessures dit seizoen nog op de mat brengt. Maar de realiteit is Rood Wit de derde plaats in de P/D strijd nog in eigen handen heeft. SDS ’55 heeft een punt meer maar ook een wedstrijd meer gespeeld. Nog alle kans de eerste speelronde P/D nacompetitie over te slaan.”

Hoewel beide trainers de zege van Harskamp terecht vonden plaatste de Rood Wit trainer wel een kleine kanttekening. ,,Ik vond ons beter starten dan de thuisclub. In het begin twee goede mogelijkheden. Maar als je niet scoort verdien je het ook niet.” ,,Na een minuut of zeven werd het bij ons wat rustiger. Nee, de 4-0 was niet geflatteerd. Zeker in de tweede helft was Harskamp veruit de betere partij”, vulde Oosterholt aan.

In de tiende minuut liet Frank Hol voor Harskamp een goede kans liggen. Dat had eerder Jop van Eijden voor de gasten gedaan. Harskamp voerde de druk op en nam halverwege de eerste helft een 1-0 voorsprong. ,,Een mooie aanval over links en Lars Haalboom scoorde fraai”, oordeelde de Harskamp trainer. Het werd ook de ruststand. ,,In de tweede helft hebben geprobeerd de bakens te verzetten. Maar Harskamp heeft gewoon een goede en geroutineerde ploeg”, was Pinarbasi zoals eigenlijk altijd eerlijk. Vijf minuten in de tweede helft zorgde Jeroen Cramer min of meer voor de beslissing. ,,Hij schoot van dichtbij goed in. Vier minuten later maakte Frank Hol op aangeven van Lars Haalboom de 3-0. Met nog twintig minuten te spelen was het uitblinker Donovan Rijlaarsdam die twee spelers het bos instuurde en Frank Hol de breedtepass voor het intikken had. Ook Rinke Rozema speelde overigens in de achterste linie een prima partij”, ging de Harskamp trainer verder. ,,Je weet dat deze geroutineerde ploeg zo’n stand niet meer weggeeft. Het is zaak de rug te rechten. Stroe (uit) en GVC (thuis) wachten voordat de P/D wedstrijden gaan beginnen. Het is zaak onnodige blessures en/of kaarten te voorkomen”, eindigde de Rood Wit’58 trainer. ,,Ik kijk na de wedstrijd tegen Redichem (13 mei) pas naar het P/D competitieschema. De situatie in de vierde klasse D, waar onze tegenstander uit komt, is heel onoverzichtelijk. Maar dat is van latere zorg”, eindigde Collin Oosterholt gedecideerd.”

Stand vierde klasse C is nu met nog twee ronden voor de boeg als volgt: 1. Fortissimo 18 – 50, 2. Harskamp 18 – 43, 3. SDS’ 55 19 – 41 en 4. Rood-Wit ‘58 18 – 40.

Bij Rood-Wit maakte Roj van de Ruitenbeek zijn debuut in het eerste elftal.