Rood-Wit verslaat Terschuurse Boys

TERSCHUUR Dankzij een verdiende 1-3 overwinning op Terschuurse Boys heeft Rood-Wit’58 uitstekende zaken gedaan in de strijd tegen degradatie. De ploeg van trainer Albert van Nijhuis troefde de thuisploeg op duelkracht af en stijgt door de zege naar de elfde plaats die aan het einde van de competitie directe handhaving oplevert.

In de derde klasse B zijn de verschillen in de brede middenmoot minimaal en moet zeker de helft van de clubs op driekwart van de competitie nog naar beneden kijken. Het duel op Sportpark Overbeek was daarom ook van cruciaal belang, het verschil tussen het als negende geklasseerde Terschuurse Boys en nummer twaalf Rood-Wit’58 was op voorhand vijf punten. Bij de thuisploeg ontbraken aanvoerder Peter Overeem en Milan van Veldhuizen vanwege een schorsing en had trainer Willem van ’t Land een basisplaats ingeruimd voor Bram van Leeuwen, die verdienstelijk debuteerde. Bij de bezoekers uit Veenhuizerveld was Marcel van Nieuwenhuizen geschorst en begonnen Daniel Gerritsen en Carlo Hoogendijk in de basis.

In het eerste half uur kreeg Terschuurse Boys via Jeffrey van Belkum en Gydo Vos twee grote kansen op de openingstreffer, terwijl Camilo Bronkhorst voor de bezoekers uit Veenhuizerveld dichtbij de eerste goal was. Na een half uur kwam Rood-Wit op voorsprong toen Carlo Hoogendijk na een vrije trap van Bram van Meerveld doelman Gerben Hilgers wist te passeren. Al vrij snel in de tweede helft scoorde Terschuurse Boys de gelijkmaker via Jeffrey van Belkum. Rood-Wit’58 toonde echter veerkracht en met wat geluk kwam het vijf minuten later weer op voorsprong toen Hans van Essen zijn eigen doelman passeerde: 1-2. Twintig minuten voor tijd beslisten de bezoekers de wedstrijd toen een verkeerde terugspeelbal van Dennis van de Veen door Camilo Bronkhorst werd opgepikt en Jop van Eijden zijn zevende competitietreffer scoorde.

Door de nederlaag van Terschuurse Boys neemt de ploeg geen afstand van de degradatiezone, maar komt het er juist middenin. Trainer Willem van ’t Land: “Het was een hele teleurstellende middag voor ons. We hebben terecht verloren, we zijn afgetroefd op agressie. Na de gelijkmaker had ik goede hoop dat we de wedstrijd toch naar ons toe zouden trekken, maar na de 1-2 was het eigenlijk al over.” Rood-Wit’58 trainer Albert van Nijhuis: “Het is een hele mooie dag voor ons. Gezien de tegenstander en het lastig bespeelbare veld hebben we vandaag de spelers op duelkracht geselecteerd en dat pakte goed uit. Wij hebben verdiend gewonnen, na de zwakke wedstrijd van vorige week. Kritiekpuntje is dat we teveel standaardsituaties hebben weggegeven, maar wij gaan nu genieten van drie welverdiende punten.”