Rood-Wit wint ook tweede wedstrijd

VEENHUIZERVELD Dankzij een klinkende 1-8 overwinning op Ede/Victoria is Rood-Wit’58 de nieuwe koploper. Bij de ploeg van trainer Ramazan Pinarbasi was spits Jop van Eijden viermaal trefzeker, Marcel van Nieuwenhuizen scoorde driemaal.

Op Sportpark Hoekelumse Eng stonden de bezoekers uit Veenhuizerveld na een half uur al op een comfortabele 0-3 voorsprong dankzij de openingsgoal van Jop van Eijden en twee treffers van Marcel van Nieuwenhuizen. Vlak voor rust kreeg de thuisclub een makkelijk gegeven rode kaart en was de wedstrijd beslist. Met een man minder kwam Ede/Victoria direct na rust nog terug tot 1-3, maar daarna leverde het veldoverwicht van Rood-Wit’58 nog vijf treffers op: drie van Van Eijden, de derde van Marcel van Nieuwenhuizen en een goal van invaller Daniel Gerritsen. In de slotfase kreeg een speler van de thuisclub vanwege commentaar op de leiding ook nog een rode kaart en moest Ede/Victoria met negen man verder.

Trainer Ramazan Pinarbasi: ,,Een mooie uitslag, goed voor het vertrouwen en leuk voor de spelers. Ondanks de ruime zege hebben wij nog niet eens fantastisch gevoetbald. In de tweede helft hadden we de score nog verder kunnen uitbreiden, maar de echte scherpte ontbrak toen. Daniel Gerritsen viel uitstekend in met een doelpunt en twee assists”.

Zaterdag speelt Rood-Wit’58 thuis tegen het nog puntloze Redichem.