Rood-Wit wint uit bij ESC

Rood-Wit’58 heeft na een spannende wedstrijd middenmoter ESC in Elburg met 1-2 verslagen. Hierdoor stijgt Rood-Wit’58 naar de vierde plek en blijft de nacompetitie voor promotie naar de derde klasse binnen handbereik.

De Elburger Sport Club kwam binnen een kwartier op voorsprong nadat een lange bal door de defensie van Rood-Wit’58 niet goed werd ingeschat. Het antwoord van de ploeg van trainer Albert van Nijhuis kwam al snel, na een fraaie aanval was Bram van Meerveld het eindstation: 1-1. Na een half uur spelen schoot Twan van den Berg vlak over de middenlijn niet zonder geluk de tweede goal binnen. Omdat Jop van Eijden, Ruben van Oostende en invaller Roy van de Ruitenbeek grote kansen niet wisten te verzilveren, was doelman Joris ten Bolscher met een paar goede reddingen in de slotfase erg belangrijk.

Trainer Albert van Nijhuis: ,,Zoals wel vaker dit seizoen hadden wij moeite met scoren waardoor het spannend bleef, maar het is wel een lekkere en belangrijke overwinning. De eerste goal was echt prachtig, een doelpunt uit het boekje over meerdere schijven met door bewegende spelers. Die zie je niet zo vaak op dit niveau. De komende twee thuiswedstrijden tegen degradatiekandidaten Wilsum en Lelystad’67 moeten we winnen om nog ergens om te spelen in de slotfase van de competitie.”

Bron: Barneveldse Krant

foto’s Teun

https://photos.app.goo.gl/wYTmEQZS5BLeXW4n9