Rood-Wit wint van Barneveld

Dankzij een terechte 3-1 overwinning op VV Barneveld blijft Rood-Wit’58 in de race voor de tweede plaats in de vierde klasse C die het gunstigste nacompetitieticket oplevert. In de derby tussen twee van de positieve verrassingen van de competitie bleek het makkelijk voetballende Rood-Wit’58 net wat verder te zijn dan de bezoekers uit Barneveld.

Op Sportpark De Eendracht begon Rood-Wit’58 uitstekend aan de wedstrijd en waren de eerste mogelijkheden via Julian Bos, Daniel Stoffer en Mark Doppenberg voor de thuisploeg, maar Rinse Verweij, de sterke doelman van VV Barneveld, was attent. Uitblinker Daniel Stoffer opende op aangeven van Jop van Eijden na een half uur de score, het was pas de eerste competitietreffer van de aanvallende middenvelder. VV Barneveld toonde zich vijf minuten later uiterst effectief toen clubtopscorer Joep van den Brink uit de eerste kans direct de gelijkmaker scoorde: 1-1.

Al snel in de tweede helft leverde goed druk zetten van Rood-Wit’58 een fout in de Barneveldse achterhoede op die door Giovanni Vermeulen werd omgezet in de 2-1. Hierna had VV Barneveld een sterke fase en waren Coen Fieret en Joep van den Brink dichtbij de gelijkmaker. Het slotakkoord was in de blessuretijd voor debutant Hermen Schaap. De jeugdige invaller uit het tweede elftal promoveerde zijn eerste balcontact direct tot de beslissende treffer: 3-1.

Trainer Ramazan Pinarbasi van Rood-Wit’58 was na afloop tevreden: ,,Er zijn niet veel ploegen die driemaal tegen VV Barneveld scoren en dat is ons nu twee keer gelukt. Het was absoluut een terechte zege, wij begonnen heel goed en hadden veel balbezit. Wij hebben weinig weggegeven en gaan volgende week op bezoek bij Harskamp proberen de belangrijke tweede plaats te veroveren.” VV Barneveld-trainer Jason Nahumury kon zich vinden in die analyse: ,,Wij hebben terecht verloren, vooral in de eerste helft konden wij geen grip krijgen op Rood-Wit en hielden zij ons meteen onder druk. Na rust gingen wij iets compacter spelen en kregen wij ook twee grote kansen. Die moeten erin wil je een resultaat halen. Volgende week moeten wij het thuis tegen Ede/Victoria afmaken zodat we vierdeklasser blijven.”