Tentenkamp; wat een feest!

Afgelopen vrijdag en zaterdag vond het traditionele tentenkamp bij Rood-Wit weer plaats en wederom werd het een doorslaand succes.

Op voorhand willen we hierbij de organisatie (Hermien, Thessa, Karina, Anna, Marina, Heidie, Carla en Henry) ontzettend bedanken voor hun inzet. Het was van begin tot eind perfect voor elkaar. De kinderen hebben ervan genoten. Zaterdagmiddag ging er een jeugdlid naar huis en hij zei tegen zijn moeder: “dit was de mooiste dag van mijn leven”. Een mooier compliment kun je als organisatie niet krijgen.

Op vrijdagmiddag vanaf 3 uur konden de kinderen zich aanmelden en werd er een start gemaakt het het opblazen van de luchtbedden en het zoeken naar een plekje in 1 van de 5 tenten op het terrein. Dit moest allemaal in hoog tempo gebeuren, want ondertussen was de 85 meter lange stormbaan opgezet, waar iedereen natuurlijk meteen gretig gebruik van wilde maken.

Na al deze inspanningen waren de vrijwilligers (die zich in overvloed hadden aangemeld, waarvoor dank!) al druk bezig met de avondmaaltijd. Een lekker broodje hamburger met frietjes, heerlijk!

HIerna begaf iedereen zich naar veld 1, waar ondertussen een heuse voetbal clinic was opgezet. De bekende straatvoetballers Nasser El Jackson en Easyman zorgden met hun team voor een onvergetelijke avond. Rondom het veld waren allerlei voetbalactiviteiten opgezet, maar het hoogtepunt was uiteraard de pannakooi in de middencirkel. Vele kinderen gingen de kooi in om het op te nemen tegen deze balgoochelaars. Ook de aanwezige volwassenen (waarvan een aantal het idee hadden dat het hen niet zou overkomen) werden getrakteerd op heerlijke panna’s. Complimenten aan de straatvoetballers, want zij zorgden er met hun enthousiasme voor dat het echt een succes was.

Na de clinic was iedereen wel weer toe aan wat lekkers, dus werden de broodjes knakworst geserveerd voor een ieder.

Vervolgens ging de volgende traditie van start, de disco avond. Uiteraard was DJ Pollgress (wie kent hem niet…) weer van stal gehaald en hij zorgde met zijn uitgebreide repetoire voor een prima sfeer. Er werd gedanst, er werd een stoelendans gedaan en straatvoetballer Easyman ging voorop in de polonaise….

Uw verslaggever vond het op dat moment wel genoeg geweest, het was immers al 12 uur geweest; dus de eerste 2 tenten gingen naar bed. Aangezien slapen op een luchtbed niet aan mij besteed is, kon ik de nachtelijke speurtocht gelukkig vanuit de tent prima mee maken.

De oudere jeugd moest een aantal opdrachten op het terrein uitvoeren in het donker, wat uiteraard een hoop hilariteit met zich mee bracht. Het wolvengehuil was tot in de verre omgeving te horen….

Nadat ook de oudste jeugd in de tent lag, kon de nacht eindelijk beginnen…. De zon begon op dat moment alweer langzaam op te komen.

Hermien, die zo slim was om in het hokje te gaan slapen, werd door de naar de WC gaande Toppertjes niet herkend. De kinderen dachten dat er een rare oude oma in de hoek lag te slapen. In een andere tent was Arjan Kieft druk bezig om het Putterbos om te zagen, wat hem meer dan uitstekend lukte!

Een groep andere vrijwilligers dacht slim te zijn door in de kantine te gaan slapen, maar die hadden buiten Herbert om gerekend. Herbert vond het luchtbed toch niet hard genoeg, dus hij besloot rond een uurtje of 4 dat er nog wel wat lucht bij in kon worden geblazen in de kantine.

Kortom het was een enerverende, korte nacht.

Tegen een uurtje of half 6 begon de dag alweer en werden de tenten langzaam wakker. Direct werd de bal er weer bij gepakt en waren er al weer groepen kids aan het voetballen.

Tegen een uurtje of 8 vond Rinse het de hoogste tijd om iedereen goed wakker te schudden met een stevig potje ochtendgymnastiek. Tijdens deze sessie werd op de achtergrond het ontbijt klaar gemaakt, waarna iedereen buiten aan de tafels heerlijk kon genieten van zijn welverdiende boterham.

Uiteraard mocht met het mooie weer de buikschuifbaan ook niet ontbreken, en deze werd opgezet naar het pannaveld. Vele kinderen (en volwassenen) gingen over de baan heen, wat prima kon met het schitterende weer.

Vanaf 11 uur werden de 2 foodtrucks het terrein op gereden en zijn verzorgden vanaf dat moment de poffertjes en sateetjes. Dit sloot perfect aan bij de finales van de penaltybokaal, die vanaf een uurtje op 12 begonnen.

Tegen de klok van 2 uur was het tentenkamp afgelopen en werden de kinderen opgehaald. Al met al kunnen we stellen dat het wederom een geweldig succes is geweest waar de kids met veel plezier op zullen terug kijken. Alle kinderen hebben als aandenken een schitterende handdoek gekregen, die ze de komende zomer perfect kunnen gebruiken op het strand!

Teun was er een gedeelte van het tentenkamp bij, zijn foto’s staan in de link hieronder:

https://photos.app.goo.gl/KC2p2GfoJCFUks6S9