Tiental Rood-Wit te sterk voor Stroe

VEENHUIZERVELD Rood-Wit’58 heeft de uitstekende eerste competitiehelft afgesloten met een 3-2 overwinning op Stroe. Door de verdiende zege gaat Rood-Wit’58 op twee punten van koploper Harskamp de winterstop in en haakt het als vijfde geklasseerde Stroe definitief af in de titelstrijd.

Het duel tussen de twee degradanten van vorig seizoen op Sportpark De Eendracht kende een vliegende start. Na drie minuten bracht clubtopscorer Jop van Eijden met zijn tiende treffer Rood-Wit’58 op voorsprong na goed voorbereidend werk van Giovanni Vermeulen. De uitstekende doelman Pelle van Asselt hield Stroe daarna in de wedstrijd door een grote kans van Stefan Bos te pareren waarna Stroe snel daarna en niet zonder geluk op gelijke hoogte kwam toen Robert Wallet zijn eigen doelman Geertjan van Oostende passeerde: 1-1. Vlak voor rust moest de thuisploeg met tien man verder na een domme rode kaart voor rechtsback Carlo Hoogendijk die twee keer geel kreeg.

Met Justin Bos als rechtsback in plaats van aanvaller Ibrahim Amed en met de balvaste Stefan Bos en de snelle Van Eijden als spitsenduo kwam het rood-witte tiental direct na rust op voorsprong dankzij Giovanni Vermeulen. Roy Groenevelt scoorde snel daarna de gelijkmaker voor Stroe, maar de bezoekers uit Stroe konden nauwelijks van hun numerieke meerderheid gebruik maken. De thuisploeg bleef via Van Eijden en Bos gevaarlijk in de omschakeling en gaf weinig weg. Een kwartier voor tijd kroonde Vermeulen zich met zijn tweede doelpunt tot man van de wedstrijd. De van VVOP overgekomen aanvallende middenvelder schoot van ruim twintig meter met buitenkant rechts prachtig raak: 3-2. In de restant van het duel was Stroe alleen nog via Groenevelt (zijnet) en kwee kopballen van Mark Koudijs gevaarlijk en gingen de drie punten terecht naar titelkandidaat Rood-Wit’58.

De winnende trainer Ramazan Pinarbasi was dan ook tevreden: ,,Zojuist heb ik mijn team complimenten gegeven, we hebben verdiend gewonnen en zelfs met tien man nog veel kansen gekregen. Na de rode kaart hebben wij in de rust besproken dat we extra energie in de wedstrijd moeten steken. Dat hebben we gedaan, het enige wat ik mijn ploeg kan verwijten is dat we vaker moeten scoren.” Trainer Jan van den Heuvel van de bezoekers uit Stroe was realistisch: ,,Wij vertrekken met de staart tussen de benen, het is teleurstellend dat wij met een man meer weinig gecreëerd hebben. Rood-Wit is kwalitatief iets beter dan wij en heeft terecht gewonnen. De winterstop had voor ons iets eerder moeten komen, onze selectie is door de blessures met twaalf man erg smal. Ook missen we Dylan Morren voorin heel erg. Hoewel we soms wat voetbalgogme missen, hebben we een goede groep met mentale veerkracht. Bij de club zijn ze gelukkig ook realistisch, na de degradatie zitten we niet in een situatie dat we direct terug moeten naar de derde klasse. Maar we willen na de winterstop uiteraard wel naar plek vier en de nacompetitie.”