20171007 JO11-1

Rood-Wit’58 JO11-1 – EFC’’58 JO11-1, 7 okt 2017

Na een weekje rust omdat de wedstrijd tegen Zeewolde die vorige week op het programma stond om onbekende reden uitgesteld is vandaag de wedstrijd tegen EFC’58 JO11-1. We hadden in de voorbereiding ook tegen deze tegenstander gespeeld. R-W won die wedstrijd met 6-3. Maar dat was de allereerste wedstrijd en inmiddels zijn we een aantal weken verder. De jongens kennen elkaar beter en zijn meer op elkaar ingespeeld (zou je dan denken) dus benieuwd of er vooruitgang in zit.

In de eerste (oefen)wedstrijd bleek dat EFC over lange jongens beschikt en fysiek sterk is. Om 09.00 uur floot scheidsrechter Daan Geurts – uitstekende wedstrijd scheids – voor het begin van de wedstrijd. EFC mocht aftrappen en had al na 20 seconden de bal al langs Melvin in het doel geschoten. Rood-Wit stond erbij en keek erna. Meteen hierna een goede kans voor R-W. Jeffrey werd aangespeeld door Maiko. Met een mooie steekpass bereikte Jeffrey Renzo die vervolgens de bal buitenkant voet aaide waardoor de keeper de bal simpel kon oprapen. En zo ging een goede mogelijkheid verloren. Even later een hoekschop voor EFC en Rood-wit stond weer te slapen. Bij de tweede paal stonden plotseling twee EFC-ers helemaal vrij maar de kopbal belandde op de paal en kon door Lucas worden weg geknald. Mika pikte de bal en kon er over rechts vandoor. Door een schitterende de pass, precies op maat en de juiste snelheid kwam de bal bij Renzo die goed was mee gesprint. Met een strakke schuiver in de linkerhoek liet hij de EFC-keeper kansloos, 1-1.

Rood-Wit speelde angstig en leed snel balverlies vaak door te slappe inspeelpassen. Tot echte uitgespeelde kansen kwamen beide teams niet. Toch moest Melvin geregeld ingrijpen bij voorzetten en diepteballen van EFC, dat deed hij uitstekend en zou dat in de tweede helft ook blijven doen. Na een goede onderschepping op links door Lucas, werd Mika via Maiko op rechts aangespeeld, een snelle pass naar het midden bracht de bal bij Jochem die vervolgens weer door tikte op Jeffrey. Jeffrey kwam naar binnen en met een hard schot in de korte hoek werd het 2-1 voor R-W. Mooie aanval over veel schijven en heerlijk binnen geknald.

In de twintigste minuut werd het weer gelijk. R-W verzaakte om verdedigend in te grijpen vanuit een eigen hoekschop (???). EFC kwam er snel uit en Melvin was volkomen kansloos op een hard schot van de geheel vrijstaande spits van EFC. 2-2

Een aanval opgezet via de linkerkant door Jochem en Jeffrey kwam bij de naar links uitgeweken spits Sem, zijn boogbal belandde over de compleet verraste keeper in het doel, beetje geluk maar dat betekende wel weer een voorsprong 3-2. Rust.

Na de rust een ander R-W, de mouwen werden opgestroopt. En waar er in de eerste helft nog angstig en afwachtend werd gevoetbald ging men nu de duels aan. Veel (kop)duels werden er uiteraard nog wel verloren van de veel langere tegenstander maar de inzet was er weer en daardoor was vaak ook de “tweede bal” voor R-W. En meteen een doelpunt voor de Rood-witten. Een mooie steekpass van Jochem vanaf het middenveld door de verdediging van EFC  op de sprintende Mika, Mika behield het overzicht trok de bal terug op Renzo die vervolgens een tegenstander het bos in stuurde en alleen voor de keeper rustig bleef en de bal buitenkant (??) voet kalm in de hoek schoof, 4-2. Het verschil was gemaakt, maar de wedstrijd nog niet gewonnen. EFC gaf niet op en kwam met mooie combinaties een paar gevaarlijk voor het doel van Melvin. Melvin keepte een berenpartij en was er steeds op tijd bij om een doelpunt van EFC te voorkomen. Een aanval van R-W leverde een hoekschop op en deze werd door Joris met veel gevoel genomen en draaide op de eerste paal. Hierna nog wat doelpogingen van Jochem en Sem maar deze mistte richting. In de laatste minuten werd een mooie aanval van EFC net naast het doel van Melvin geschoten. Uit de hierna lange uittrap van Melvin kon Sem met de bal aan de voet alleen op het EFC-doel afgaan. Sem liet zich dit buitenkansje niet ontnemen en schoot beheerst maar keihard de bal langs de kansloze EFC-keeper en bepaalde de eindstand op 5-2. Zo beloonde Melvin zichzelf op een assist na een uitstekend gekeepte wedstrijd. Een verdiende overwinning al ging het soms moeizaam ook mede door een goede en vooral lastige tegenstander maar die komen er nog wel meer. Bijvoorbeeld volgende week namelijk de uitwedstrijd tegen Zwart-Wit. De wedstrijd begint om 11.00 uur en is in Harderwijk.