Domper Rood-Wit na verlies in topper

VEENHUIZERVELD Rood Wit ’58 heeft op eigen veld koploper Fortissimo niet kunnen verrassen. De 2-3 nederlaag was er een met perspectief maar wel terecht.

Hij zag ook dat zijn ploeg karakter toonde. Vrijwel vanaf de aftrap stond het weer gelijk. De doelpuntenmaker Daniël Gerritsen profiteerde van een defensieve Edese verwarring. ,,Altijd een mooi. Anders moet je nog vroeger de zaak achterin opengooien. Rood Wit speelde echt om te winnen en over Fortissimo heen te gaan”, ging Pinarbasi verder.In de tweede helft werd de bal veelal aan de gasten gelaten. ,,Dat was geen opdracht maar het gevolg van de individuele klasse van de gasten. Daar waar mogelijk hebben we aangevallen. Daar waar noodzakelijk verdedigd. Dan moeten we twee doelpunten incasseren en staat het 1-3. Ver in blessuretijd maakte Job van Eijden nog de 2-3. De scheidsrechter floot vrijwel gelijk na de aftrap af.” Marijn van Meerveld kan niet meer verder. Mark Doppenberg (6) kijkt het aan.

Rood Wit trainer Ramazan Pinarbasi beseft dat de weg naar de nacompetitie nog lang is. ,,Vanmiddag vielen weer twee spelers geblesseerd uit. Marijn van Meerveld en Rodney den Herder gleden uit op het natte veld. Of ze lang uit de roulatie zijn? Even afwachten. Maar wij moeten de laatste wedstrijden wel erg vaak de zaak door elkaar hutselen. Zaterdag naar SDS ’55, een lastige compact spelende ploeg. Ons programma is met ook Harskamp (uit) niet gemakkelijk. Maar nacompetitie spelen is ook een kans op promotie. Met onze selectie zijn we zeer gemotiveerd een mooi einde aan dit seizoen te geven. Daar doet deze terechte nederlaag tegen de koploper niets aan af”, eindigde de Rood Wit trainer gedecideerd.De stand in de vierde klasse is nu dat Fortissimo vier punten voorsprong heeft op Rood-Wit ’58.