Duur puntverlies Rood-Wit ’58

In de strijd om de bovenste plaatsen heeft Rood-Wit’58 twee dure punten verloren. De uitwedstrijd tegen laagvlieger Wilsum eindigde ondanks een groot veldoverwicht voor Rood-Wit’58 in een 1-1 gelijkspel. Ondanks het onnodige puntenverlies blijft Rood-Wit’58 tweede achter periodekampioen VV SEH.

Op het regenachtige Sportpark De Wijde Blik trof Rood-Wit’58 met Wilsum een kwalitatief matige tegenstander die compact speelde en na twintig minuten verrassend op voorsprong kwam. Een kwartier later kwamen de bezoekers uit Veenhuizerveld weer op gelijke hoogte toen een indraaiende vrije trap van Marijn van Meerveld in de verre hoek binnenviel: 1-1.Ook in de tweede helft had Rood-Wit’58 een flink veldoverwicht maar lieten Corné van den Brink en invaller Matthijs van Oostende grote kansen op de winnende treffer onbenut.

Nadat Rood-Wit’58 in de eerste vijf duels liefst vijftien keer wist te scoren, werd in de laatste drie duels slechts tweemaal gescoord. Trainer Ramazan Pinarbasi: ,,Wij hebben vandaag zeker vijf grote kansen gekregen, maar hebben ineens heel veel moeite met scoren. Tegen een compact spelende ploeg als Wilsum moet je geduldig blijven en niet op achterstand komen. Wij hebben onnodig twee dure punten verloren. Volgende week tegen Lelystad’67 moeten we het tij keren om bovenin mee te blijven doen.”