Rood-Wit wint uit bij Lelystad

Rood-Wit’58 heeft de uitwedstrijd tegen Lelystad’67 met 2-3 gewonnen. De rood-witte formatie uit Veenhuizerveld stond halverwege op een 0-2 voorsprong en leek een makkelijke middag tegemoet te gaan, maar mede door een tegentreffer in de slotfase bleef het tot het eindsignaal spannend.

Na een fantastische competitiestart met de maximale score na vijf wedstrijden verloor Rood-Wit’58 in de laatste drie wedstrijden zeven punten. Om de aansluiting met de bovenste plaatsen niet te verliezen moest in Flevoland gewonnen worden van Lelystad’67. Op het lastig bespeelbare natuurgrasveld van Sportpark Langezand was Rood-Wit’58 voetballend duidelijk de bovenliggende partij. Dankzij de openingstreffer van Corné van den Brink na tien minuten en een goal van Jop van Eijden na fraai voorbereidend werk van Winand van de Kamp was het halverwege 0-2. Uit een standaardsituatie scoorde Lelystad’67 de aansluitingstreffer, waarna Tristan Stoffer de marge koppend weer op twee bracht: 1-3. Ondanks dat de thuisploeg drie minuten voor tijd de 2-3 scoorde, kwam de zege voor de bezoekers uit Veenhuizerveld niet meer in gevaar.

Trainer Ramazan Pinarbasi werd aan het begin van de tweede helft door de scheidsrechter weggestuurd. Pinarbasi: ,,Voor de eerste keer in mijn carrière heb ik een rode kaart gehad. Na een zware overtreding op een speler van ons, gaf ik op normale wijze commentaar op de scheidsrechter. Zonder waarschuwing werd ik weggestuurd. Veel belangrijker is dat wij gewonnen hebben, wij hadden deze zege ook echt nodig. Het was verdiend, al maken wij het onszelf op het laatst onnodig lastig. Daan Dekker en Roeland Vis zijn gelukkig weer fit en vielen goed in.”

Zaterdag speelt Rood-Wit’58 thuis tegen het eveneens hoog geklasseerde FC Ulu Spor.